Кућа Добрих Вести

Login

Електрична возила – будућност у саобраћају

Оцените овај чланак
(2 гласова)

titleeeeeБЕОГРАД - На Машинском факултету Универзитета у Београду, у петак 21. априла, са почетком у 11,30 часова одржаће се конференција на тему “Електрична возила – будућност у саобраћају“.


На конференцији ће бити представљена достигнућа Словеније и ЕУ у овој области развоја друштва и указано на заостајање нашег региона, укључујући и Србију.


Ово је прилика да се и стручна јавност (професори, инжењери, студенти) и привредници ближе упознају са могућностима које развој ове врсте саобраћаја нуди.


Такође је прилика да стручњацима који ће бити предавачи поставите питања за која цените да су за нашу јавност интересантна.


Конференција „Изградња објеката за пуњење елетричних возила“


На Београдском сајму ће данас, са почетком у 11 часова бити одржана конференција „Изградња објеката за пуњење електричних возила“, најавила је Привредна комора Србије.


У већем броју земаља ЕУ донета је одлука о забрани продаје аутомобила на дизел и бензин од 2025. године где електрични аутомобили постају једина алтернатива за чију куповину и коришћење је неопходно претходно изградити инфраструктуру и обезбедити амбијент.


Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Привредна комора Србије, у сарадњи са Електротехничким факултетом, Електропривредом Србије, Националном асоцијацијом електричних возила и Институтом Еко привреде Србије, привредно друштво ИЕЕГ, Београдски сајам и компанија БМW организују конференцију о будућности аутомобилске индустрије са перспективом израде новог регулаторног оквира и могућих економских мера за развој инфраструктуре.


Међу говорницима су: Данка Селић, директорка Београдског сајма, Мирослав Милетић, потпредседник Привредне коморе Србије, Иван Вуловић, председник НАЕВ (Национална асоцијација електричних возила), Др Марко Јакшић, General motors, Детроит, УСА, Др Марио Лукиновић, Правни факултет Универзитета Унион, Славко Вујовић, председник УО Института Еко привреде Србије, шеф пројекта производње електричних аутомобила у Србији као и представник компаније BMW.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 19 април 2017 15:06
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија