Кућа Добрих Вести

Login

Српска предузетница на „женском“ Давосу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

DraganadjermanovivvvvБЕОГРАД - Српска предузетница, власница стартапа Bee Premium Group, Драгана Ђермановић биће говорница на међународном Женском економском форуму (Wome Economic Forum – WEF) који ће бити одржан од 8. до 13. маја у Њу Делхију.


Женски економски форум, незванично окарактерисан као „женски Давос“, ове године ће се бавити глобалном темом „Креирање иновација за будућност“, а Драгана је позвана да подели своје пословно знање и искуства у оквиру теме о социјалном предузетништву „Иновативна бизнис култура“. Осим тога, српска предузетница је и чланица Извршног одбора Женског економског форума за област „Развој економије кроз бизнис и стартап“.


„Почаствована сам позивом на ову угледну конференцију, а посебно ми је драго што је мој рад у земљи и региону препознат широм света. Биће ми задовољство да поделим своје искуство, али и представим Србију у најбољем светлу и тако покажем да не заостајемо за светским трендовима. Подржавам WEF-ове напоре за унапређење позиције жена, како у економији, тако и у јавном, приватном и невладином сектору. Ово је сјајна прилика за умрежавање и размену искустава међу глобалним пословним лидерима и представницима влада, те прилика за упознавање најутицајнијих жена света у пословању, култури и медијима“, каже Драгана Ђермановић која ће 10. маја у Индији одржати једно од главних предавања на овом престижном пословном догађају.


Иначе, ова српска предузетница је предавачица на светским конференцијама, чланица жирија за доделу бројних престижних награда у области нових медија у свету и менторка студентима и колегама предузетницима.

 

 


 

Повезивање жена које су носиоци промена

 

Women Economic Forum (WEF) је глобална конференција која се залаже за оснаживање комуникације и повезивања међу женама у циљу постизања конструктивних промена у свим сегментима живота. WEF ће ове године окупити више од 2.000 жена из преко 100 земаља света, а програм се састоји од 36 тема и чак 498 сесија и радионица. На форуму ће присуствовати министарке бројних земаља, пословне жене из највећих светских компанија, успешне предузетнице, уреднице реномираних медија, жене из НВО сектора, као и бројни дипломатски представници.


Драгана Ђермановић је интернационална консултанткиња и предавачица из области пословне примене интернета. Власница је консултантске фирме Pepper communications, директорка Bee Premium Group (БПГ) и суоснивачица стартапа BeeShaper. Према немачком магазину The Hundert, Драгана је једна од топ 100 предузетница Европе, а ту листу је преузео и чувени Форбс.


Добитница је најзначајнијег признања за женско предузетништво у Србији „Цвет успеха за жену змаја 2016“, које додељује Удружење пословних жена Србије. Саветница је за стратешко онлајн комуницирање и истраживачица у области примене комуникацијских платформи у корпоративном комуницирању. Докторант је на Факултету техничких наука у Новом Саду, удата је и мајка две девојчице.


Женски економски форум (Women Economic Forum – WEF) глобални је догађај All Ladies League (ALL), највећег светског међународног женског покрета који се залаже за друштвене промене подстицањем образовања и оснаживања жена. Са више од 50.000 чланова у преко 150 земаља ALL&WEF су најбржа растућа глобална мрежа жена (и мушкараца) чији је циљ остваривање колективног потенцијала у свим сегментима живота. Више информација можете пронаћи на www.wef.org.in.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 27 април 2017 20:42
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија