Кућа Добрих Вести

Login

Мелиса и Дамир Микец победили у Кувајту

Оцените овај чланак
(0 гласова)

melisa-i-damir-naslovna-uvodnaСтрељачки пар Мелиса и Дамир Микец победили су на такмичењу у Кувајту „Првенство у спомен на покојног шеика Абдулаха ал Мубарака ал Сабаха“ у гађању ваздушном пушком и пиштољем.

Мелиса Микец, која гађа за Салвадор, ваздушном пушком је славила са 491,4 (391) круг, испред Ајат ал Доваики (Кувајт) са 489,6 (389) и Сабине Исмаилове (Киргистан) са 488,7 (590) кругова.

Дамир Микец био сјајан ваздушним пиштољем јер је у основном делу забележио изванредних 588 кругова (по серијама 98, 98, 98, 99, 98, 97) и у финалу 99,6 и убдљиво победио са 687,6 кругова. Резулат основног дела је два круга слабији од државног рекорда.

Друго место припало је Калед ал Субаеу са 657,6 (563) а треће Бадерсу ал Механију (обојица Кувајт) са 655,3 (556) кругова.

- Мелиса је у току припрема у Кувајту више радила МК оружјем да бисмо максимално искористили лепо време и изванредно стрелиште, тако да јој је резултат нешто слабији – каже Дамир Микец.

- Ја сам презадовољан, иако сам меч завршио са две деветке и пропустио „округлих“ 590 кругова! Конкуренција није била јака, стрелци из Србије, Салвадора, Киргистана, Кувајта и Брунеја, што показује и разлика од 30 кругова између мене и другопласираног, али сам ушао у меч као да су олимпијске игре... Добили смо прекрасне пехаре а и било је и новчаних награда које је уручио шеик Салман ал Сабах, председник Азијске стрељачке конфедерације, потпредседник Међународне федерације стрељачких спортва - ИССФ и председник Кувајтске стрељачке федерације. За прво место добили смо по 160 кувајтских динара, а један динар је 2,7 евра. Друго место вределео је 100, треће 60 кувајтских динара.

Брачни пар Микец остаће у Кувајту још неколико дана а потом се враћа у Београд да би већ наредног викенда учествовали у првом Купу ССС МК оружјем у Новом Саду:

- Припреме су биле изванредне. Захваљујем се Срећку Пејовићу, дуго година мом тренеру у Полицајцу, који је сада тренер кувајтске репрезентације, код кога смо били смештени, на изузетном гостопримству, али и Олимпијском комитету Србије који је помогао овај део мојих припрема. Шеик Салман ал Сабах је био изванредан домаћин, у току првенства за нас је обезбедио бесплатно храну на стрелишту и њу су нам посебно спремали, а за селекцију Киргистана два аутобила са возачима и ИЛЕЈ МК муницију.

Надам се да ће први резултати овог напорног рада доћи у Лондону на првом Светском купу и предолимпијском турниру од 17. до 29. априла
– додао је Микец.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 07 мај 2012 12:38
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија