Кућа Добрих Вести

Login

Отворен Европски шампионат у Мотокросу у Крушевцу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

KrusevacccccБЕОГРАД - После квалификационих тренинга одржаних у суботу 17. јуна, и у недељу, 18. јуна 2017. године, свечано је отворено највеће надметање двоточкаша у Србији, у дисциплини Мотокрос, на стази “Гајић” у Глобарима, у близини Крушевца.

 

 

Организатори Европског шампионата Ауто-мото савез Србије и Мото савез Србије, уз подршку Скупштине града Крушевца, АМС Осигурања а.д.о. и Министарства омладине и спорта и ове године су свим љубитељима двоточкаша приуштили прави мото спектакл.

 

Велики број заљубљеника у мотоциклизам данас ће уживати у наступу чак 107 такмичара из 11 земаља Европе. Поред домаћих, ту су још и такмичари из Украјине, Грчке, Хрватске, Бугарске, Румунија, Мађарска, Македоније, Пољске, Црне Горе и БиХ.

 

На церемонији отварања присутне су поздравили градоначелник Крушевца, Драги Несторовић, који је изразио задовољство што је спортски догађај овог нивоа и ове године одржан управо у Крушевцу, изразивши наду да ће се ова традиција наставити и да ће у блиској будућности овде бити вожене и трке за светски шампионат.

 

Председник Међународног жирија за Европско првенство, Херман Јаколич, пожелео је срећу свим такмичарима, уз жељу да ћемо најбоље у класама, добити кроз фер и спортску борбу.

 

Председник АМСС, Мирко Бутулија, поздравио је све присутне, посебно се захваливши такмичарима из окружења, чије присуство у оволиком броју доста говори о значају саме стазе. Захвалност за континуирани рад упутио је и МК Гајић и градоначелнику града Крушевца, који су направили стазу која је међу три најбоље у Европи, а која ће уједно бити и један од главних фактора за даљи развој мото спорта у Србији, након чега је и званично отворио трку.

 

Сврстана међу три најбоље у Европи, стаза на којој се вози трка, дуга је 1.850 метара, са 12 скакаоница, представља спектакуларан призор, како за такмичаре, тако и за посетиоце.Трка се вози у класама МX65, МX85, МX Опен које се бодују за Европски шампионат. Поред поменутих класа, МX65 и МX85, возе се и МX1, МX2, које се бодују и за Балкански шампионат, док МX-АТV класа се поред претходно наведених бодује за национални шампионат.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 19 јун 2017 11:53
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија