Кућа Добрих Вести

Login

Отворен Национални кол-центар РФЗО

Оцените овај чланак
(2 гласова)

knjiyicazdravljeererererРепублички фонд за здравствено осигурање (РФЗО) отворио је Национални кол-центар, где ће осигураници телефонским позивом моћи да добију све неопходне информације о својим правима из здравственог осигурања.

 

Осигураници инфомације о здравственим картицама, листама чекања, лечењу у иностранству, информације о здравственом осигурању, путном осигурању, могу добити потивом на бројеве телефона 0700 333 443, 011 735 0 900 и 011 2053 683.

 

Директорка РФЗО Сања Радојевић Шкодрић каже да ће осигураници све информације о здравственом осигурању убудуће добијати само преко Националног кол-центра, где ће им на располагању бити 40 оператера.

 

„Одговор ће добијати истог момента, а уколико се деси да оператер није у могућности да одговори осигуранику на постављено питање одговор ће добити у року од 24 сата мејлом или телефонски“, рекла је Радојевић Шкодрићева новинарима.

 

У протеклих месец дана радила је инфо-линија за лечење осигураника у иностранству и дневно су у просеку имали 80 позива.

 

Директор ИТ сектора РФЗО Марко Јовановић каже да време трајања позива није ограничено, јер су комплексна питања осигураника, те им се мора дозволити да изнесу цео случај.

 

Он каже да су оператери који тренутно раде у кол-центру подељени по секторима, јер РФЗО пружа широк број услуга.

 

Позив на број 0700 333 443 тарифира се по цени локалног позива фиксне телефоније, а то значи да уколико осигураник зове из Ниша или Ужица тарифира му се као да зове свог комшију.

 

Позив на број 011 735 0900 намењен је позивима из мобилних мрежа и позивима из иностранства и цене су као када зовете мобилни телефон.

 

Све информације за лечење у иностранству могу се добити на број телефона 011 2053 683.    

          

Извор:РТС         


Последњи пут измењено понедељак, 03 децембар 2018 12:13

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија