Кућа Добрих Вести

Login

Десети међународни фестивал јоге 10. и 11. августа на Ади Циганлији

Оцените овај чланак
(0 гласова)

jogakostaaaaaaaУ организацији Јога савеза Србије, 10. и 11. августа одржаће се јубиларни 10. Међународни фестивал јоге, Србија – 2019. на београдској Ади на подијуму са трибинама (испред ресторана Језеро).

 

Фестивал јоге окупља и представља различите школе јоге из читавог света. На овогодишњем Фестивалу учествоваће Јога клубови из 42 града Србије, а очекују се и гости и учесници из иностранства. Јога клубови ће у програму представити различите стилове јоге као што су: Арт јога Симилирис, Јога за здраво старење, Јога за запослене, Јога за децу, Јога у припреми трудница за порођај, Јога хормоналне равнотеже, Јога за мушкарце...

 

Свечано отварање 10. Међународног фестивала јоге – Србија 2019. одржаће се у суботу 10. августа са почетком у 18 часова. Фестивал јоге отвориће студенати Међународне јога академије из Београда јога перформансом, којем ће се придружити учесници и посетиоци фестивала. Улаз на фестивал јоге је слободан. Јога је све популарнија и све више присутна у нашој свакодневици, јер помаже очувању и побољшању психо-физичког здравља. Јога препоручује свакодневну негу телесног здравља јога асанама (положајима), техникама дисања (пранајама), техникама концентрације, техникама релаксације, али и негу у другим областима живота. Јога афирмише усвајање здравог животног стила тј. неговање и оплемењивање емотивне, интелектуалне и социјалне димензије живота.

 

Јога је дисциплина саморазвоја. Јога проналази примену у свим областима свакодневице. Данас су технике јоге присутне у психотерапеутским методама. Користе се и као средство за постизање врхунских резултата у спорту и уметности. Значај практиковања јоге све више се огледа и у резултатима који се постижу у раду са децом са посебним потребама и особама трећег доба. Јога подстиче физичко здравље, нормализује активности физиолошких система, помаже у успостављању емоционалне равнотеже, подстиче креативно изражавање, јача стварање ослонца у себи, усмеравајући појединца ка откривању унутрашњих потенцијала који га повезују са смислом.

 

У Србији је јога пракса обухваћена законским прописима о спорту, али и у законским актима који је опредељују као помоћну здравствену методу.

 

Суорганизатори фестивала су Војвођански јога савез и Београдски јога савез, а покровитељ Европска јога федерација.

 

Улаз на фестивал је слободан.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено четвртак, 08 август 2019 13:50

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија