Кућа Добрих Вести

Login

Позивају се медицински радници из иностранства да се врате у Србију

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ZdravstveniiiiradniciciciПрограм "Тачка повратка", у сарадњи са Министарством спољних послова и дипломатско-конзуларним представништвима Србије и уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП), позвао је све слободне медицинске раднике у иностранству да пријаве своју расположивост уколико су спремни да се, ако затреба, привремено врате и помогну у борби са епидемијом коронавируса у Србији.

 

"Услед растућег притиска на здравствени систем, у жељи да се на време припремимо и подржимо борбу за очување живота и здравља грађана Србије, позивамо све слободне здравствене раднике и раднице, лекаре, медицинске сестре, медицинске техничаре и друге здравствене стручњаке који се налазе у иностранству, да доставе информације о својој расположивости, као и конкретном стручном знању и искуству", наводи се у саопштењу Владе.

 

Информације ће се користити ради евиденције капацитета, успостављања сарадње и потенцијалног конкретног волонтерског ангажмана у обезбеђивању помоћи најугроженијим грађанима у најкраћем могућем року.

 

Влада Србије, Програм "Тачка повратка" и УНДП позвали су све који желе да одговоре на тај позив, да то учине попуњавањем онлајн обрасца на адреси: tackapovratka.rs.

 

Извор: Кућа добрих вести/Тачка повратка

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија