Кућа Добрих Вести

Login

Mеђународни специјалистички програм „Хипербарична медицина“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

hiperbaricnakomoradfdfdfdfdЕвропски центар за мир и развој Универзитета за мир Уједињених нација (ECPD) међународна образовна и научно-истраживачка организација из академског система ОУН, организује од 5 до 9. октобра 2020. године у Београду ECPD Међународни специјалистички програм „Хипербарична медицина“.

 

Отварање Школе заказано је за понедељак 5. октобар у 10 часова у свечаној сали ECPD (Теразије 41).

 

Овај програм едукације има за циљ стицање знања из области хипербаричне медицине са посебним фокусом на индикације, контраиндикације и могуће токсичне ефекте примене кисеоника у хипербаричним условима, као и ефекте примене хипербаричне оксигенације у превенцији и лечењу различитих патолошких стања. Истиче се и значај хипербаричне терапије као дела мултидисциплинарног приступа у терапији кардиваскуларних болести, дијабетеса, системских болести, радионекроза, у неурологији и друго. Посебна пажња ће бити посвећена значају примене ове терапије у припреми и рехабилитацији спортиста.

 

Ко-директори програма су прим. др мед. Миодраг Живковић, истакнути специјалиста за поморску, хипербаричну и подводну медицину, физиолог, HBO Medical Center, Председник УГ Српска здравствена организација, Београд, проф. др Владимир Јаковљевић, Декан Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу и проф. др Вујадин Мујовић, Медицински факултет Универзитета у Београду. Предавачи су истакнути експерти из ове области: Проф. др Урош Зорановић, ВМА, Београд, Проф. др Дејан Чубрило, Факултет за спорт, Нови Сад, Доц. др Вељко Тодоровић, ВМА, Београд, Доц. др Владимир Живковић.

 

Медицински факултет Универзитета у Крагујевцу, Доц. др Бранислав Башкот, Београд, Др Александар Гајић, Завод за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, Бања Лука, Др Сузана Милутиновић, УЦ КЦ Србије, Београд, Инг. Рајко Булајић, Михајило Пупин, Београд и други.

 

Наставни програм укључује следеће главне теме:

 

•             Историја развоја хипербаричне медицине

•             Историја развоја хипербаричних комора

•             Хипоксија – биохемијски аспекти

•             Хипероксија – биохемијски аспекти, токсични аспекти

•             Физиолошки основ за примену хипербаричне оксигенације

•             Индикације, контраиндикације и компликације

•             Ургентна примена хипербаричне оксигенације

•             Хипербарична оксигенација у интерној медицини (у кардиологији, реуматологији, ендокринологији)

•             Хипербарична оксигенација у онкологији, хирургији, ортопедији, неурологији и психијатрији, офталмологији и ОРЛ, спортској медицини

•             Интеракције лекова и ХБО

•             Практичан рад са једномесним кисеоничним коморама

 

На основу учешћа у настави и стечених знања и вештина током рада Школе, полазници ће добити међународно валидан Сертификат Европског центра за мир и развој Универзитета за мир Уједињених нација.

 

Телефон: +381 11 3246-041, 3246-042, 3246-043, 2652-170 Факс: 3240-673, 3234-082, 2651-344

 

Мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. ;

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија