Кућа Добрих Вести

Login

ЦРВЕНИ КРСТ: Представио апликацију Прве помоћи

Оцените овај чланак
(2 гласова)

prvapomoccrvenikrstВолонтери Црвеног крста Београд знају да се људски живот у одређеним околностима може спасити брзом и правовременом реакцијом, па је наш примарни циљ да у наредном периоду наставимо са континуираном обуком грађана, а која подразумева савладавање основних мера оживљавања и пружања прве помоћи коју грађани могу научити у некој од наших организација.

 

 

Наш циљ је да грађани поред стицања самопоуздања, развију и перцепцију о мерама које морају предузети пре самог приступања критичној ситуацији у којој од њихове реакције зависи нечији живот.

 

Савремен приступ информационим технологијама Црвени крст Београд је препознао још 2013. године, када је јавности представљена прва верзија апликације за Андроид уређаје која је била доступна и преузета на више од седамдесет хиљада мобилних телефона и таблет у Србији. Данас Црвени крст Београд представља нову освежену апликацију, која је у новој верзији доступна како за кориснике телефона који користе Андроид платформу, тако и за кориснике иПхоне-а. Са великим задовољством можемо рећи да ова бесплатна апликација „Прва помоћ“ коју је развио Црвени крст Београд, представља производ жеље волонтера и професионалаца Црвеног крста да прву помоћ учине доступном свима и на сваком месту.

 

Апликација „Прва помоћ“ Вас у неколико кликова води кроз хитна стања, када су неопходне хитне, неодложне мере прве помоћи. Такође, велики број повреда и нагло насталих стања и обољења описано је кроз разне сегменте апликације. Кратке и јасне инструкције о мерама прве помоћи, као и честа питања и одговори, омогућавају кориснику да стекне основна знања из области пружања прве помоћи.

 

Несреће су део наше свакодневнице, а бити припремљен је од суштинског значаја. Мере заштите, превенције, смањења ризика и ублажавања последица код најчешћих елементарних непогода су такође део ове апликације. За оне који желе да знају више, апликација садржи основне информације о организацији Црвеног крста, врстама обуке, активностима које Црвени крст реализује у Београду из области прве помоћи, као и контакт свих организација Црвеног крста у Београду.

 

У циљу брзог и правовременог информисања јавности молимо Вас да у складу са вашим могућностима обавестите грађане кроз Вама доступне канале информисања, а за сва додатна питања и презентацију апликативних сервиса стојимо Вам на располагању путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и на бројевима телефона 060/4940494.

 

Позивамо Вас да апликацију преузмете са ОВОГ и ОВОГ линка.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 

 


Последњи пут измењено среда, 17 новембар 2021 11:14

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија