Кућа Добрих Вести

Login

Међународни дан мушкараца

Оцените овај чланак
(4 гласова)

menssssБЕОГРАД - Данас је у више од педесет светских земаља обележен Међународни дан мушкараца, са циљем да се скрене пажња на здравље мушкараца и дечака, унапређењу родних односа и равноправности полова, али и истицање појединаца који могу свима да послуже као позитивни узори.

Овај празник пада у месецу новембру када се обраћа посебна пажња на типично мушке здравствене проблеме, а посебно на ризике од рака простате, пениса или тестиса.
Међународни дан мушкараца први пут је пут обележен 1999. године на Тринидаду и Тобагу, овај дан је, с попратним збивањима, стекао потпору многих појединаца и удружења у Аустралији, на Карибима, у Северној Америци, Азији, Европи, Африци и Уједињеним нацијама.

Обележавање овог Дана прилика је за указивање дискриминације према мушкарцима и дечацима те прославу њихових постигнућа и доприноса, посебно за њихове доприносе заједници, породици, браку и бризи за децу.

Међународни дан мушкараца обележава се у Тринидад и Тобаго, одакле је све почело, али и у другим државама обухватајући Јамајку, Аустралију, Индију, Кину, Седињене Државе, Сингапур, Малту, Уједињено Краљевство, Јужну Африку, Мађарску, Ирску, Гану, Канаду, Данску, Аустрију, Француску, Пакистан, Италију…

Глобална подршка за прославу из године у годину расте.

Јанковић добитник награде "Прави мушкарац"

Заштитник грађана Саша Јанковић добитник је награде "Прави мушкарац" за 2013. годину коју по други пут додељује омладинска организација Центар Е8 која је усмерена на рад са младим људима широм Србије
Награда Јанковићу  уручена је Кући људских права у уторак, 19. новембра, на Међународни дан мушкараца.
Награда се додељује појединцу који се својим деловањем залажу за афирмацију принципа људских права, родне равноправности, толеранције, хуманости и ненасиља.

                                                                                                                 Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено уторак, 19 новембар 2013 22:27
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија