Кућа Добрих Вести

Login

Каракашевић узданица Србије

Оцените овај чланак
(1 Глас)

logo-uvodnaБЕОГРАД  - Репрезентативци Србије у Стоном тенису отпутовали су данас са аеродрома „Никола Тесла“ пут Данске на првенство Европе, које почиње сутра и завршава се 21. октобра.

Селектор мушке стонотениске репрезентације Србије Борис Вукелић је изјавио за интернет новине „Кућа добрих вести“ да је одредио екипу, која ће од 17. октобра до недеље, представљати нашу земљу на појединачном и дубл првенству Европе у данском граду Хернингу.

Вукелић се одлучио за следећи састав: Марко Јевтовић, Александар Каракашевић, и Жолт Пете.

Каракашевић ће наступити у дублу са Бојаном Токићем из Словеније, док ће Јевтовић и Пете   играти појединачно и у конкуренцији дублова.

Каракашевић је прошле године на Европском првенству у Гдањску  освојио две бронзане медаље и то у појединачној конкуренцији, што је био највећи успех нашег стоног тениса, као и у дублу са словенцем Токићем.

st-tenbis-novi-izazovisrpskih-asova

 

Највеће шансе за висок пласман има Каракашевић у игри парова

 

"Највеће шансе на висок пласман има Каракашевић у игри парова. У јакој конкуренцији не можемо давати оптимистичне изјаве да ће Каракашевић одбранити бронзу из Пољске, али у случају доброг жреба може свашта да се догоди", рекао је уочи пута за наш портал селектор Вукелић.

Нашем дублу Јевтићу и Петеу не дају се велике шансе у појединачној, али ни у конкуренцији парова.

"Ове године европска федерација је раздвојила екипно од појединачног такмичења, па ће због тога конкуренција у Данској бити изузетна. Зато би било неозбиљно да у таквој конкуренцији дајемо лажне наде нашим љубитељима стоног тениса да поново идемо на медаљу", рекао је Вукелић.

 

Велика конкуренција међу стонотенисеркама

 

Селектор женске репрезентације Золтан Мелик одлучио се за следећи састав Србије: Габријела Фехер, Ана Марија Ердељи, Моника Молнар и Андреа Тодоровић.

"У женској конкуренцији нема наших такмичарки међу 40 најбољих. Зато не можемо очекивати највеће домете, јер ће конкуренција бити јака", сматра Мелик.
Осим тога, према речима Мелика, већина европских екипа има по неку Кинескињу у екипи, што само по себи заоштрава конкуренцију.

"Пуно зависи од жреба. Ипак, ми не идемо у Данску да би некоме били спаринг партнери. Наша екипа је млада и ако нека девојка уђе међу 16, или осам најбољих такмичарки, биће то велики успех за нас", сматра Мелик.

Прве борбе у Хернингу на програму су у среду пре подне.

 

Извор: Кућа добрих вести


Александар Цвејић

Новинар Александар-Саша Цвејић рођен је 1953. године у севернобанатском селу Ђала. Основну и средњу школу похађао је у родном месту и Београду. Факултет политичких наука, на одсеку за новинарство, завршио је у Београду. Ожењен је супругом Светланом са којом има кћерку Катарину и сина Илију. Радио је у Спортској рубрици Новинске агенције Танјуг од 1978. до 2011. године. У новинарској каријери пратио је догађаје из више од 40 спортова. Извештавао са више Олимпијских игара, светских и европских шампионата у фудбалу и боксу. Пет година је обављао функцију генералног секретара Удружења спортских новинара Србије.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија