Кућа Добрих Вести

Login

Синергија ИТ-а и бизниса као кључ „Дигиталног пробоја“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

SinergijaddkfjkdjfkdjkfОсамнаесту годину за редом, свечано је отворена Синергија - један од највећих ИЦТ и бизнис догађаја у региону. У години пунолетства, Синергија ће током три дана одржавања, спојити бизнис и савремене технологије, како би поставила питање - докле смо као друштво, економија и појединци стигли у процесу дигиталне трансформације.

 

Управо то питање поставља и овогодишњи слоган конференције „Digital Breakthrough” („Дигитални пробој“), а одговоре где је све неопходан дигитални пробој, које индустрије су брже у његовом усвајању и на који начин ИТ сфера може да помогне у том процесу, даће бројни представници бизниса, државног сектора и експерти из области информационих технологија. Синергија 18 отворена је уводним излагањем Жељка Вујиновића, генералног директора компаније Мicrosoft у Србији.

 

„Дигитализација, дигитални пробој, заправо представљају синониме за синергију најсавременијих технолошких решења и свакодневног живота. Сваки нови изум представља шансу за напредак, и сматрамо да се Србија налази у правом моменту да адекватно и ефикасно применимо напредне технологије у дигиталној трансформацији, а све са циљем да се пре свега даље унапреди квалитет живота и да постанемо конкурентни.“ изјавио је Вујиновић.

 

Шта доноси вештачка ингелегенција и блокчејн технологија

 

Већ први дан, Синергија је отворила теме актуелних технологија које данас мењају начин на који живимо и послујемо – попут вештачке интелигенције, ИоТ-а, cloud computing, blockhaina и које предствљају стуб ослонца за све гране привреде. Поруке које су послате током свечаног отварања, недвосмислено указују да се наше друштво налази у „ласт минуте“ фази, у којој је потребан фокус, брзина и отвореност ка трансформацији, како би се остварили максимални ефекти даљег развоја читавог друштва.

 

                              Drazensumic

 

Присутнима се обратио и Дражен Шумић, заменик директора Развојног центра компаније Microsoft у Србији, који је представио Azure SQL Managed Instance, који је био један од две највеће вести на недавно одржаној глобалној Microsoft конференцији Игните, а који је од А до Ш развијен у Београду. Он је истакао да је Србија пред историјском шансом, јер дигитализација света омогућава да изађемо на глобално тржиште, пронађемо нове кориснике и понудимо им нове услуге и производе.

 

Сајбер безбедност

 

Инспиративна предавања која у фокус стављају никад актуелнију тему сајбер безбедности, одржали су Крунослав Михалић, Cuber Security консултант у компанији Microsoft и Камил Бąцзyк, експерт у области безбедности у компанији CQURE, па су посетиоци били у прилици да чују, на који начин данас компаније и појединци треба да размишљају и које алате да користе, како би осигурали безбедност својих података.

 

Други, Технички дан конференције наставиће са најактуелнијим темама попут Business Solutions, Modern Business, Data Platform & Business Intelligence, Developer Platform, Tools & DevOps, Internet of Things, Security & Identity, User eXperience, Mixed Reality & Games, Web & Cloud Apps и многих других.

 

Трећи, Бизнис дан – представиће успешне примере дигиталне трансформације локалних компанија, као и примере из јавног сектора, кроз предавања представника Канцеларије за ИТ и еУправу, као водећег тела дигиталне трансформације у нашој земљи. Додатно, панел дискусија ће пружити прилику за размену мишљења са водећим доносиоцима одлука, који утичу на стварање модерног привредног амбијента у Србији.

 

Више о детаљима програма ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 25 октобар 2018 15:28

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија