A+ A A-

Нова апликација "Инфо за све" за лакшу комуникацију особа са инвалидитетом

Оцените овај чланак
(2 гласова)

znakovnijezikjkkkkkkkОсобе са инвалидитетом моћи ће од јула да рачунају на нову апликацију "Инфо за све" уз помоћ које ће добијати сервисне информације у аудио-формату и на знаковном језику.

 

На својим мобилним телефонима глуви и слепи суграђани имаће приступ потребним подацима који ће им олакшати свакодневни живот.

 

Презентација нове техологије одржана је у просторијама Градске организације глувих Београда.

 

Јасно је колико је свакоме важно да зна време када ће се изменити режим услуге дистрибуције воде и струје, ред вожње градског превоза.

 

Захваљујући приступачном формату и набављеној опреми, сви партнери моћи ће да штампају материјал на Брајевом писму. Помоћу апликације "Инфо за све", глуве особе имаће и могућност СОС позива, односно да у свако доба дана позову тумача за знаковни језик.

 

Одлуку о међуопштинској сарадњи донели су одборници Скупштине града Београда на седници одржаној у марту, а средства за овај пројекат износе нешто више од 27.000 швајцарских франака у динарској противвредности.

 

На Управи ГО Врачар, према одлуци, било је да набави СОС апликацију за глуве, апликацију за сервисне информације, штампач на Брајевом писму и рачунарску опрему.

 

Поред житеља са територије Савског венца и Врачара, апликацију "Инфо за све" моћи ће да инсталирају и користе сви грађани који за то имају потребе.

 

Извор: Новости/Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани