A+ A A-

Ковачић победник "Трофеја Београда"

Оцените овај чланак
(0 гласова)

grebenarkovaciccirickuglanjeБЕОГРАД - Игор Ковачић, куглаш Црвене звезде БН Бос, члан јуниорске репрезентације Србије која је у Бауцену у мају освојила шампионску титулу на Првенству света, апсолутни је победник „Трофеја Београда“  који је успешно организовао Куглашки савез Београда под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину Београда и на коме су учествовале јуниорске и кадетске селекције  Београда, Бања Луке и Градишке (Република Српска) и  Скопља (Македонија).


Ковачићу су припала два пехара, за укупно најбољег играча и најбољег јуниора. Срушио 653 чуња на куглани на Бањици и претекао другове из репрезентације Београда Владимира Јевтића (630) и Милоша Симијоновића (621).
Код кадета сјајно је одигра Сремскомитровчанин Бојан Кличарић 580 и окитио се златном медаљом. Најбољи пионир је млади  Бањолучанин, рођен 1998. Лука Дакић са 516 чуњева чиме је поновио прошлогодишњи успех.
Прошлогодишеи победник Немања Галић (Градишка) освојио је треће место за кадете.
- Секретаријат за спорт и омладину Београда помаже гранским градским савезима да популаришу и развијају у спорт међу младима. У Куглашком савезу Београда имамо вредног сарадника и показало се и на овом „Трофеју Београда“ да имамо квалитетне јуниоре и кадете. Победничка селекција Београда направила је просек од 616 чуњева што је светски вредан резултат – истакао је Драган Ћирић из Секретаријата за спорт и омладину Београда који је отворио такмичења и, потом, на крају уручио и победничке пехаре Игору Ковачићу и репрезентацији Београда, која је славила испред Скопља и Градишке.
Петар Гребенар, председник Куглашког савеза Београда се захвалио Секретаријату за спорт и омладину Београда на помоћи и у организацији „Трофеја Београда“ али и целокупном београдском куглању и нагласио:
- Учествовале су веома квалитетне селекције које су довели наши спортски пријатељи из Републике Српке и Македоније. Поново смо видели добру игру младих куглаша и сјајне резултате по којима ће се овај „Трофеј Београда“ посебно памтити. Захваљујем се и Куглашком савезу Србије и генералном секретару Војку Павловићу који је понео велики терет у техничкој организацији  успешног такмичења.
Завршници „Трофеја Београда“ присуствовао је и Урош Драгојловић председник Куглашког савеза Србије и потпредседник Међународне куглашке федерације (ФИК НБЦ) као и друге угледне званице и пријатељи куглашког спорта.
Резултати, „Трофеј Београда“ – јуниори: 1. Игор Ковачић 653, 2. Владимир Јевтић  630, 3. Милош Симијоновић (сви репрезентација Београда) 621, 4. Горан Стојановски (Скопље) 561, 5. Иван Анђелковић (Београд) 560, 6. Кристјан Костов (Скопље) 549 чуњева итд.
 Кадети: 1. Бојан Кличарић (Београд) 580, 2. Саша Мирковић (Бања Лука) 573, 3. Немања Галић 563, 4. Далибор Татић 553, 5. Драган Шукало 533, 6. Ђорђе Мандић (сви Градишка) 528, 7. Лука Дакић (Бања Лука) 516 чуњева итд.
Екипно: 1. Београд 2.464, 2. Скопље 2.201, 3. Градишка 2.177, 4. Бања Лука 2.152.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 05 децембар 2012 17:30
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани