A+ A A-

Јакшић победник отвореног Првенства Војводине

Оцените овај чланак
(1 Глас)

GOLUBOVIpavlovicsmiljanicnedicjaksicdrljacavasiljevicБЕОГРАД - Зоран Јакшић, млади стрелац Јединства трап из Старе Пазове освојио је прво место на отвореном Првенству Војводине у гађању глинених голубова – трап одржаном на стрелишту „Бг спортског центра Ковилово“ крај Београда.
Јакшић  је у борби за златну медаљу био бољи од Радета Павловића (Рикошет Београд) са 13:10.


У мечу за треће место су се састала два јуниора, Немања Смиљанић (Гроф, Калиште код Пожаревца) и Борко Васиљевић (Рикошет). Васиљевић је био бољи и победио Смиљанића резултатом 13:11. У чествовала су 23 стрелца и пет екипа.
После квалификација на 125 голубова најбољи је био јуниор Борко Васиљевић (Рикошет Београд) са 118 голубова, испред Бранка Дрљаче (Рикошет Београд) са 116,  Зорана Јакшића (Јединство трап Стара Пазова ) са 115, Пере Недића (Јединство трап) 112 и Немање Смиљанића (Гроф Калиште) који је имао 111 голубова. За шесто место и пласман у полуфинале са 110 погодака су распуцавали Раде Павловић и Зоран Лукић (обојица Рикошет Београд). Лукић је пуцао први и промашио, а Раде Павловић је погодио и постао шести полуфиналиста.
У полуфиналу после 15 мета, одмах је елиминисан Пера Недић (9 погодака), док су Бранко Дрљача и Немања Смиљанић са 10 погодака распуцавали за улазак у борбу за треће место. Бољи је био Немања Смиљанић који је погодио мету, док је Бранко Дрљача промашио.
Три стрелца са 12 погодака – Зоран Јакшић, Раде Павловић и Борко Васиљевић су, затим, распуцавали за улазак у меч за прво место. По два погодка су имали Павловић и Јакшић и плсирали се у финални дуел за злато, док је Васиљевић имао један погодак и пласирао се у меч за бронзу са Смиљанићем.
Коначан поредак трап: 1. Јакшић, 2. Павловић, 3. Васиљевић, 4. Смиљанић, 5. Б. Дрљача, 6. Недић.
У екипној конкуренцији поредак је био: 1. Рикошет Београд 344 (Васиљевић, Дрљача, Лукић), 2. Јединство трап Стара Пазова 328 (Јакшић, Недић, Рожек), 3. Гроф Калиште 309 (Смиљанић, Илић, Андрић).
У скиту је победио Јован Амановић, испред Ненада Радовића и Горана Стојадиновића - сви из клуба Нови Сад.
Идућег викенда,  20. и 21. јула  омладинскла репрезентација Србије у трапу: Немања Смиљанић, Борко Васиљевић, Максим Егеља и Марко Дрљача, учествоваће  у финалу омладинског Светског купа у Порпету у Италији. Прошле године на том такмичењу Немања Смиљанић је освојио друго место, а екипа Србије је такође била друга.
Јуниорска репрезентација Србије, Смиљанић, Васиљевић и Егеља ће учествовати на Европском првенству  у Сулу у Немачкој крајем месеца. Водиће их селектор Дејан Михајловић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 15 јул 2013 16:12
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани