Кућа Добрих Вести

Login

Једриличари лете срцем

Оцените овај чланак
(3 гласова)

jedrilicaЗРЕЊАНИН - Под слоганом „Летимо срцем“, биће одржано такмичење у ваздухопловном једриличарству „Зрењанин куп 2014“, на ком ће, од 26. априла до 10. Маја, учествовати најбољи српски пилоти једрилица.

Полетање је са аеродрома Ечка код Зрењанина, а траса којом ће летети такмичари зависиће од временских услова. Као учесници, најављени су и гости из иностранства, што ће овом такмичењу дати међународни карактер.

Организатори такмичења су Ваздухопловни савез Србије, Аероклуб Зрењанин уз подршку Министарства омладине и спорта, Спортског савеза Србије, града Зрењанина и Аеродрома Ечка.

Током 15 такмичарских дана, организатори и такмичари надаће се повољним метереолошким условима. Очекује се да ће становници Суботице, Кикинде, Хоргоша, Алибунара, Вршца и целог региона имати прилику да на небу изнад својих градова виде ваздухоплове који лете без моторног погона. Могућност долета спортских једрилица је изузетно велика, па су и саме трке дуже од 300 км.

Зрењанин куп је једно од два овогодишња такмичења која се одржавају у Србији. Наредно такмичење је државно првенство Србије у ваздухопловном једриличарству, које ће бити одржано такође на аеродрому Ечка. Пре националног првенства, наши пилоти учествоваће на Светском првенству, које ће се ове године одржати у финском граду Рајскала у периоду од 22. јуна до 6. јула.


Извор: Кућа добрих вести


Снежана Молдован

Рођена исте године кад је у СФРЈ направљен први „еурокрем“, cвесно и успешно одолевам трендовима, чврсто се држећи проверених вредности које немају „рок трајања“.
За више од две деценије рада у новинарству прошла сам „сито и решето“ – од „Вечерњих новости“, „Дуге“, „Радио ТВ ревије“, „Блица“, „Сведока“, бројних таблоида, глоси и бизнис магазина, новинске агенције, радио-станица и портала, до црногорског „Дана“ - јединог медија од ког се не „разводим“ већ деценију и по.
Смисао постојања – борба за истину и правду, проналажење зрнца доброг у свему, „билдовање“ позитивних особина код других, јер – „не дозволите да вам икада неко дође, а да не оде бољи и срећнији“ (Мајка Тереза).
Неизлечиво заљубљена у достигнућа Николе Тесле, Десанке Максимовић, Иве Андрића, Меше Селимовића, Матије Бећковића и Емира Кустурице. Дубоко уверена да у Србији постоје њихови достојни наследници, за којима с’ радошћу неуморно трагам.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија