Кућа Добрих Вести

Login

Смиљанић победио на "ВН Пераци" у Београду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1VNPERACISMILJANICPOSLEFINALEБЕОГРАД - Немања Смиљанић, јуниорски репрезентативац Србије заузео је прво место на „Великој награди Пераци“ у Београду у омладинској конкуренцији у гађању глинених голубова трап на стрелишту „БГ спортског центра Ковилово“.


Смиљанић је победио на „ВН Петаци“ и 2012, а 2010. је био други.
Сениорска репрезентација Србије је у трапу освојила друго место. Друго место у скиту припало је српском стрелцу Јовану Амановићу, док је Николина Благојевић била друга  у конкуренцији жена у трапу.
- У целини можемо да будемо задовољни – каже Дејан Михајловић селектор репрезентације Србије .- У солидној  конкуренцији освојили смо  медаље уз неколико добрих резутата. Смиљанић је одлично гађао и основни део и касније у полуфиналу и мечу за злато. Остаје мали жал због „испуштене“ екипне златне медаље, недостајао нам  је један голуб да тријумфујемо. Такмичење је, по традицији, било одлично организовано, учествовало је 55 стрелаца из осам земаља и захваљујемо се Министарству омладине и спорта које изузетно подржава наше програме у којима смо у овој сезони у највећој мери пружили шансу младим стрелцима.
Смиљанић је у основном делу имао одличних 116 голубова, а у борбу за медаљу ушли су још и Марин Кирилов (Бугарска) 109, Петар Васиљевић (Србија) 108, Виктор Барета (Италија) 107 и два словеначка стрелца Кристијан Геч са 104 и Тилен Кос Штурм са 103 голуба. Српски  такмичар Марко Егеља био је седми са 99, а Марко Дрљача осми са 97 голубова.
1VNPERACIFIANLISTIJUNIORITTRAPУ полуфиналу на 15 голубова, Геч је имао 14, а Смиљанић 13 голубова и ушли су у меч за злато. У меч за бронзу са 12 голубова, одмах се пласираио Кос Штум, док су са по 10 голубова распуцавали за преостало место Барета, Кирилов и П. Васиљевић. Прошао је Барета. Кирилов је остао пети, П. Васиљевић шести.
У мечу за злато, Смиљанић је са 11:10 победио Геча, док је у мечу за бронзу између Кос Штурма  и Барете било 11:11  па су распуцавали са по једним голубом где је словеначки стрелац погодио трећег голуба, а Италијан промашио.
За улазак међу шест код сениора био је потребан резултат од 114 голубова и млади српски репрезентативац Зоран Јакшић је слабом последњом серијом (19 голубова) испустио прилику да се бори за медаљу. Ушли су Илнам Јавуз (Турска) 120, Денис Ватовец ( Словенија) 119, Боштјан Мачек (Словенија) и Демис Јонаску (Румунија) по 117, Никола Перишић (Црна Гора) и Матија Млинарич (Словенијка) са по 114 голубова. После полуфинала, у меч за злато, одмах су се пласирали Ватовец са 15 и Перишић са 14 голубова, а у меч за бронзу са по 12 голубова отишли су Млинарич и Јавуз. Мачек је остао пети са 11, а Јонаску шести са девет голубова.
Злато је припало Ватовцу који је савладао Перишића са 14:11,  док је бронзу освојио Млинарич победивши са 14:12 Јавуза.
Екипно, Румуни су тријумфовали са 336 голубова, Србија је на другом месту имала такође 336 (Смиљанић 116, Јакшић 111, А. Иванковић 109) али слабију последњу серију, док је у конкуренцији осам екипа трећа Турска са 324 голуба. Друга селекција Србије је седма са 304 голуба (Егеља 99, П. Васиљевић 108, М. Дрљача 97).
Код дама, победила је Јасмина Мачек (Словенија) са 65 голубова, испред српске такмичарке Николине Благојевић са 45 и Румунке Диане Рацу са 34 голуба.
1VNPERACIAMANOVICLEVO У скиту, славио је Бугарин Георгију Георгијев савладавши у мечу за злато српског стрелца Јована Амановића са 15:13. Бугарин Илија Кирилов је освојио бронзу пошто је у дуелу за треће место био прецизнији од другог српског представника Горана Стојадиновића са 14:12. У квалификацијама, Амановић је имамо 114 голубова, Кирилов и Стојадиновић па 112, а Георгијев 104.
Прошле године, Горан Стојадиновић је био други у скиту, а репрезентација у трапу била је трећа.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 20 јул 2014 20:18
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија