A+ A A-

Најбољи сајтови за фриленсере

Оцените овај чланак
(2 гласова)

frileserenrrrДок расте популарност трендова као што је стил живота „дигиталних номада“, повећава се и број доступних извора за рад фриленсера (од енглеског „freelancer“ – слободњак, хонорарац).

 

Постоји мноштво водича о томе како да започнете сопствени посао, али ако радите као фриленсер, није довољно само да се региструјете на популарним платформама како бисте почели да добијате добро плаћене послове. Морате да ширите свој утицај, створите одличан портфолио којим ћете представити свој досадашњи рад, а можда чак и да се докажете кроз тестове који ће приказати ваше вештине. Ево листе 15 најбољих сајтова на којима можете да радите као фриленсер.

 

Upwork

Са више од 1,5 милиона клијената, Upwork нуди понешто за сваког фриленсера. Могући су како краткорочни, тако и дугорочни пројекти, рад на сат или по пројекту, и ангажман на експертском или почетничком нивоу. Без обзира на то докле сте догурали у својој каријери, Упwорк вероватно може нешто да вам понуди.

 

Toptal
Уз изразито другачији приступ у односу на друге сервисе на овој листи, Toptal је намењен искусним, надареним фриленсерима. Уколико успете да прођете процесс провере на сајту Топтал, то ће вам донети непревазиђен приступ значајним пројектима са великим клијентима (PMorgan, Zendesk, Airbnb, итд.) и адекватну зараду (нема конкурса са ниским понудама). Такође ћете имати могућност да се придружите Топтал заједници, у којој се организују честа окупљања и догађаји на којима се представљају нове технологије.

 

Elance

Elance отклања велики део збрке коју са собом носи фриленсинг. Можете одмах да направите профил, без проласка кроз тестирања, и уживате у сигурној исплати која гарантује да ћете увек бити плаћени за сате које одрадите, и још доста тога.

 

Freelancer

За разлику од већине других платформи, поред тога што нуди на милионе пројеката, Freelancer вам омогућава да се надмећете са другим фриленсерима на конкурсима, како бисте доказали своју вештину. Ако волите да се такмичите и уверени сте у своју стручност, ово је одличан начин да покажете своје способности и привучете више клијената.

 

Craigslist

Иако већина људи види Craigslist само као платформу за купопродају разних ствари, то је заправо и одличан извор послова за фриленсере. Можете лако да прегледате локалне понуде, ако више волите рад у канцеларији, или можете да претражујете према већим градовима, ако волите рад на даљину.

 

Guru

Овај сајт вам омогућава да лако представите своје претходно радно искуство и сваког дана нуди функцију проналажења послова који би могли да вам одговарају, како бисте били сигурни да не пропуштате ниједну добру прилику. Guru „радни простор“ вам омогућава да лако управљате свим својим пословима.

 

99designs

Као платформа за фриленс дизајнере, 99designs вам омогућава да се такмичите на конкурсима и при томе добијете повратну информацију када клијенти одаберу најбоље. То је одличан начин за талентоване дизајнере да докажу свој таленат.

 

Peopleperhour

Ово је велика платформа, са фокусом на фриленсинг за веб пројекте. Ако сте дизајнер, веб девелопер, стручњак за оптимизацију сајта (СЕО), итд., дефинитивно треба да испробате Peopleperhour.

 

Freelance Writing Gigs
Било да сте писац, уредник, блогер, издавач, или било која комбинација свега тога, Freelance Writing Gigs је одлична опција за фриленсере који умеју са речима.

 

Demand Media

Demand Media је платформа за све креативне особе, укључујући писце, филмске ствараоце, продуценте, фотографе и многе друге. Помоћу овог сајта можете да радите на стварању јединственог садржаја, ангажовању публике и промоцији својих талената.

 

College Recruiter
Као што му и само име говори, College Recruiter је намењен студентима или онима који су недавно дипломирали, а који траже фриленсерске послове било које врсте. Поред тога што представља извор за хонорарни посао, може бити и одличан начин да покренете своју каријеру.

 

GetACoder
Овај сајт је намењен фриленсерима писцима, веб дизајнерима и програмерима – управо оно што је потребно малим предузећима да покрену своју идеју о веб сајту. ГетАЦодер нуди на милионе пројеката мањег обима које можете изабрати.

 

iFreelance
Ова платформа пружа услуге неким од „дежурних криваца“ фриленсерског света (писцима, уредницима, програмерима, итд.) али овде се такође могу наћи и трговци фриленсери. За разлику од других сајтова, iFreelance вам омогућава да задржите 100 одсто својих примања.

 

Project4hire

Уз стотине категорија пројеката, Project4hire вам омогућава да лако препознате послове који одговарају вашем скупу вештина, без скенирања великог броја објава. Овај сајт је одличан за програмере, консултанте, дизајнере и многе друге.

 

SimplyHired

Пошто нуди шири опсег услуга него друге платформе, СимплyХиред ће савршено одговарати свакоме, од продаваца до грађевинских радника. Садржи и блог са саветима за запошљавање, именик компанија и претрагу засновану на локацији.

 

Било да сте програмер или дизајнер, стручњак или студент, или нешто између, сигурни смо да постоји платформа за фриленсере која ће вам одговарати. Погледајте сајтове и почните са радом већ данас.

 

Извор: Iserbia.rs/Kuća dobrih vesti


Последњи пут измењено недеља, 20 септембар 2015 14:47
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани