A+ A A-

Национални контакт центар за безбедност деце на интернету

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Internetttttt6767Јединствени национални контакт центар за безбедност деце на интернету почеће са радом у фебруару 2017. године.


Пројекат оснивања јединственог националног контакт центра за безбедност деце на интернету, покренут је на основу Уредбе за безбедност деце на интернету, која налаже превенцију и едукацију из ове области, као и оснивање центра за пријављивање свих врста злоупотреба интернета.


Контакт центар ће омогућити родитељима, наставницима, али и свим другим грађанима, као и самој деци, када посумњају да су безбедност или права детета на интернету угрожена, да пријаве такав случај или сумњу, али и да се информишу о потенцијалним опасностима на интернету.


Осим сузбијања злоупотреба и унапређења онлајн безбедности деце, пројекат има за циљ и превенцију и едукацију, као и подизање нивоа дигиталне писмености код свих грађана Србије, које укључује и указивање на предности коришћења ИКТ-а у образовању, пословању, свакодневном животу.


У рад овог центра биће укључене и друге надлежне институције, као што су МУП, Министарство просвете, Министарство здравља и Министарство рада и социјалне политике.


Контакт центар за управљање инцидентима и пружање подршке информационој безбедности и безбедности деце на интернету, оснива Министарство трговине, туризма и телекомуникација, у сарадњи са компанијом Asseco SEE.

 

Извор: Кућа добрих вести/Министарство трговине, туризма и телекомуникација


Последњи пут измењено среда, 04 јануар 2017 11:27
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани