Кућа Добрих Вести

Login

Данас почиње ДИДС 2017

Оцените овај чланак
(1 Глас)

disssssssty565656БЕОГРАД - Највећа бесплатна годишња конференција о Интернету у Србији – ДИДС 2017, биће одржана 7. и 8. марта, у Хотелу „Metropol Palace“ у Београду, а већ осми пут је организује Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС), надлежна за .RS и .СРБ доменске просторе Србије.


Овогодишњи Дан интернет домена Србије посвећен је претраживачкој интернет машинерији, коју многи поистовећују са Гуглом, чијим тајнама се и бави овај стручни скуп. Слоган ДИДС-а „Тајне интернет претрага: Тражи, Нађи, Посети“, уједно описује и три тематска блока планирана за први дан Конференције, док је другог дана већ уобичајени Регионални интернет форум.


Први блок ДИДС-а носи назив „Из угла Гугла“, а уводни предавач је Гари Ијеш (Gary Illyes), аналитичар вебмастер трендова у компанији Google Inc. Посвећен је стварању што бољег корисничког искуства у претраживању веба, помажући вебмастерима у креирању квалитетних сајтова. Пише за Гуглов блог „Webmaster Central”, а помаже и корисницима Гуглових форума за вебмастере по питању новости везаних за алгоритме Гугл претраге и у решавању проблема са сајтовима.


"Нађи ме лако"


Други блок под називом „Нађи ме лако“ окупља домаће и регионалне стручњаке за оглашавање на Гуглу, креирање садржаја и анализу резултата у Гугловим алатима. Уводно предавање одржаће Лазар Џамић, до недавно шеф Гугловог ZOO тима за бренд стратегију, лоцираног у Лондону.


Његово предавање под називом „Како бити нађен у свету лаког игнорисања“ говори о бројним аспектима храњења претраживачке машине садржајем. Потом следи панел дискусија о претраживачкој машини и привлачењу људи који посећују сајтове. Модератор је Иван Речевић, консултант и Google Partners тренер у „Gaia Consulting“, гост из Хрватске Мирослав Варга, стручњак за Google AdWords кампање у фирми „Escape“, Јелена Радовановић, интернет предузетница и креатор веб садржаја, суоснивач пројекта „wwwrite.rs“, и Радомир Баста, директор и водећи SEO стратег у „Four Dots“.

 


Примери интернет присуства


У трећем блоку названом „Прави примери интернет присуства“ биће представљени успешни сајтови, портали и онлајн пројекти на националним интернет доменима .RS и .СРБ. Модератор је Радомир Лале Марковић, суоснивач и директор „TAG Media“, а посебно место у овом блоку имаће сајтови које је РНИДС одабрао на свом конкурсу.


Другог дана се, по трећи пут, одржава РИФ 2017 – Регионални интернет форум, који окупља представнике националних интернет регистара из југоисточне Европе, представнике државних органа, локалних интернет заједница и глобалних интернет организација. Теме скупа су content marketing за националне интернет регистре, њихова улога и сарадња са државом, информациона безбедност и сарадња и размена најбољих пракси у региону.

 

ДИДС је, као и до сада, бесплатан за све посетиоце, уз обавезну регистрацију због ограниченог броја места. Регистрација посетилаца почиње крајем фебруара, преко сајтова на адресама dids.rs и дидс.срб, тј. rif.rs и риф.срб.


Говорници – људи „саткани“ од идеја


Радомир Баста је директор и водећи SEO стратег у агенцији Four Dots , као и суоснивач и product architect маркетинг алата Dibz, base.me и Reportz. Чест је учесник и панелиста локалних и регионалних интернет маркетинг конференција, као и редовни предавач за SEO модул на Digital Marketing институту у Београду.


Због свих набројаних фукнција он у ствари не спава него живи од енергије драгих колега, много крафт пива и повремених путовања у Азију. Када му време дозволи, поред посла размишља о новим тетоважама и псује људе у саобраћају, кришом, не онако баш агресивно.


Више о Басти прочитајте ОВДЕ.


Незванично, Мирослав Варга је најзабавнији предавач у региону чије се цаке и досетке дуго препричавају!
Званично, он је један од неколицине Google AdWords сертификованих тренера у Google Adriatics регији. Има искуства са стотинама AdWords кампања и сертификовани је Google AdWords individual и носилац GAIQ сертификата. Апсолвирао је на две постдипломске студије и консултант је у „Escapе“, предузећу које је Google AdWords Premier Partner, Google Analytics Certified Partner и Data Studio Certified Partner.


Видећете га поново на #DIDS2017 конференцији, а за више инфо прочитајте ОВДЕ.


varga34343                                             

 

Крајем прошлог века започео је свој пословни живот развлачењем каблова, одржавањем сервера, анализом пословних база података и развојем комуникације са тржиштем кроз визуелна решења (дизајн реклама). За 20 година се то променило утолико што је постало конкретна област под именом MarTech (маркетинг технологије).


Уз излете у IT менаџемент, дигитални маркетинг, експерименталне пројекте и управљање outsourcing компанијама, воли и кување, а и блоговање му иде од руке. Од 2013. активно помаже дигиталним агенцијама и професионалцима да буду још бољи у корићењу Google сервиса и услуга за свој бизнис.


Иван Речевић модерира 2. блок #DIDS2017 у коме ћемо покушати да решимо дилему: како на људски начин причати са (интернет претраживачком) машином, и у исто време причати са људима?


О Ивану више прочитајте ОВДЕ.

 
Треба ли посебно да вам представљамо Лазара Џамићa?


Креативни стратег а до скоро и "наш човек у Гуглу" - Лазар ће на #DIDS2017 говорити о томе како бити пронађен у свету лаког игнорисања.


Огласи више нису довољни. Да би вас људи нашли, морате да им будете пред очима када им треба, са оним што им треба. Модерни маркетинг је „Moments Marketing“. То је данас више од пуких резултата претраживања. То су данас и брендирани садржаји. Предавање говори о том простору и тим аспектима храњења претраживачке машине.

 

lazardzamic                   


Више о овом учеснику прочитајте ОВДЕ.


Домаћи Интернет, упознај Гарија Ијеша из Гугла


Гари се бави анализом трендова међу вебмастерима. Његова мисија је да помогне власницима веб сајтова да праве фантастичне сајтове како би корисницима пружили квалитетније искуство претраге. Гари обрађује велике количине података у потрази за начинима да унапреди претрагу Интернета. Када то не ради, онда доприноси Гугловом блогу „Webmaster Central”, а помаже и корисницима Гуглових форума за вебмастере да отклањају проблеме са својим сајтовима.
На #DIDS2017 Гари ће прочати како раде Гуглови алгоритми за интернационализацију и геотаргетирање, какве ефекте имају на кориснике и како на њих може да се утиче. Дођите и сазнајте из прве руке како да користите Гуглове алате за креирање интернет стратегије, и поставите директно питање човеку који је на самом извору информација о Гуглу.

Више о Гарију прочитајте ОВДЕ.


Извор: Кућа добрих вести/ДИДС


Последњи пут измењено понедељак, 06 март 2017 15:15

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија