Кућа Добрих Вести

Login

Е-платформа за паметне градове

Оцените овај чланак
(2 гласова)

PAMETNIGRADOVI3434343БЕОГРАД - Електронска платформа са алатом и тренинг материјалом за развој иновативних решења за паметне градове половином априла ће бити на располагању свим релевантним институцијама, локалним самоуправама, предузећима и грађанима заинтересованим за развој и примену концепта паметних градова.


Платформа је резултат двогодишње сарадње партнера на пројекту SMACC (“SMACC – Smart City Coaching – multi-stakeholder training concepts for the city of the future”), уз подршку Привредне коморе Србије, који се финансира из Ерасмус плус програма Европске уније.


SMACC пројекат уводи концепт тренинга за тзв. “тренере за паметне градове” са циљем промовисања иновативних решења и њиховом имплементацијом. Водећи партнер на пројекту је италијанска фирма Неросубианцо, а пројектом поред Србије, реализује још пет партнера из Италије, Аустрије, Мађарске, Грчке и Холандије.


У оквиру пројекта осмишљен је иновативни тренинг материјал, као и практичне смернице за подршку стварању активних лабораторија за имплементацију концепта паметних градова.


Ова вишејезична е- платформа, намењена свим релеватним институцијама, локалним самоуправама, предузећима и грађанима који су заинтересовани за развој и примену концепта паметних градова, биће бесплатна, а ускоро ће бити тестирана у Италији, Мађарској, Србији, Холандији и Грчкој.


Детаљније информације у вези са SMACC пројектом као и е- платформом доступне су на сајту пројекта www.смацц-пројецт.еу, на Фeјсбук страници пројекта SMACC и порталу ПКС www.pks.rs.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 10 март 2017 15:34
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија