Кућа Добрих Вести

Login

Тиндер - апликација за упознавање зарађује највише од свих апликација за iPhone

Оцените овај чланак
(1 Глас)

tinderrrrrrrБЕОГРАД - Који су могући разлози за то што је Tinder доспео на прво место апликација које генеришу највеће приходе на US App Store?

 

На листи апликација које генеришу највеће приходе на US App Store прво место тренутно припада Тиндеру. Од 28. августа се попео за четири места и на последњем степенику скинуо Пандору с првог.

 

Прилично задивљујуће ако се узме у обзир да је апликација нову Тinder Gold, претплату почела да тестира у јуну, а тек пре три дана је лансирала и у САД.

 

Tinder гради благи раст током целе године, а нова опција у оквиру Tinder Golda, Likes You, која корисницима дозвољава да виде ко их је све лајковао, само га је гурнула на прво место. Убеђење да су људи спремни да плате да би добили прави match, очигледно их је одвело далеко. Али, како се ово десило баш Tinder на тржишту које је тешко три милијарде долара и броји на хиљаде сајтова и апликација за упознавање?

 

Истраживање спроведено 2015. године на узорку од 2.000 одраслих грађана САД-а, показало је да је 15 одсто њих користило онлајн сервисе за упознавање, што је четири одсто више у односу на исто истраживање из 2013. године. При томе се највеће повећање броја корисника десило у групама младих између 18 и 24 године и оних у касним 50-им и раним 60-им годинама. Из овога је лако извући претпоставку да је Tinder фактор који је довео до тога да се са пет одсто младих који су користили мобилне апликације за упознавање пре четири године, прошле попне на 22 одсто.

 

Чини се да технологија само дигитализује модел који влада од када људи постоје – „хајде ме упознај с другом/другарицом”, „приђи уместо мене” и слично. Tinder можемо посматрати као тог посредника у дигиталном свету. Дизајн апликације је такав да потпуно уклања једну од највећих препрека у упознавању, страх од одбијања, и даје далеко већи и јаснији избор од алтернатива и стварности.

 

Својевремено је и Пол Грејм изнео став да нико неће да тражи свог пара на платформи која има мало корисника. Да би дошли до критичне масе, овакви сајтови и апликације треба да улажу у маркетинг. У исто време, треба и да се потруде да услуге учине бесплатним.

 

Делује да је Tinder успео баш то — да кроз бриљантан дизајн апликације изгради довољну базу корисника да постане дифолтна платформа за упознавање. Какогод било, свајп удесно за бизнис модел.

 

Извор: Кућа добрих вести/Startit.rs


Последњи пут измењено среда, 06 септембар 2017 21:10
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија