A+ A A-

Уручене плакете Друштва за информатику Србије

Оцените овај чланак
(2 гласова)

DISPLAKETEБЕОГРАД  - Поводом дана информатичара Србије, 20. новембра, Друштво за информатику Србије (ДИС) у сарадњи са Привредном комором Србије (ПКС)- Удружењем за електронске комуникације и информационо друштво, доделило је Плакете за изванредне доприносе у развоју информатике у 2017. години.

 

На свечаности у ПКС Плакета за иновативну примену ИКТ у пословном окружењу додељена је ОДЦ „ЕПС Дистрибуција“, огранак Нови Сад, а Плакета за развијен и примењен хардверски или софтверски производ Цомтраде Групи за платформу за дистрибуцију едукативног садржаја и управљање наставом употребом таблета и мобилних телефона као средства за приказ и двосмерну комуникацију са ученицима (TeslaEDU Mobile Learning Cloud Based Educational Platform).

 

Плакета за развијену и примењену информатичку услугу додељена је Schneider Electric DMS Нови Сад за систем за управљање, контролу, надзор, анализу, оптимизацију, планирање, симулацију и тренинг, применљив на свим напонским нивоима, од ниског до високог напона (Advanced Distribution Managament System).

 

Плакета ДИС-а за објављен научни рад из области информатик додељена др Ивани Ковачевић за монографију „Психолошки чиниоци успешне пословне примене рачунара“, као и Бранку Ковачевићу, Милану Милосављевићу, Младену Веиновићу и Милану Марковићу за Robust Digital Processing of Speech Signals. Плакета за комплетан утисак за осам радова из области информатике додељена је Министарству правде Србије.

 

На свечаности су уручене и похвале ДИС-а доценту др Павлу Павковићу за докторску дисертацију „Систематизација мултидисциплинарног модела геопростора у војне сврхе“, Саши Ђуровићу из Републичког геодетског завода за рад Национална инфраструктура геопросторних података - (НИГП) портал ГЕОСРБИЈА www.geosrbija.gov.rs, Предузећу за геоматику MapSoft д.о.о, као и Александру Стојановићу са Универзитета у Бразилу за рад QKD Assistant Procedures for Future Optical Communication Systems.

 

Никола Марковић, председник ДИС-а представио је значај и ефекте дигитализације у Србији и улогу ДИС-а у том процесу. Милован Матијевић, ИТ аналитицар из компаније Минецо Цомпутерс д.о.о. нагласио је да је забележен највиши раст ИТ тржишта Србије, у протеклих пет година. Како је рекао, у 2018. години може се очекивати више од 500 милиона евра укупна вредност ИТ тржишта, што представља почетак ослобађања великог потенцијала.

 

Извор: Кућа добрих вести/ПКС


Последњи пут измењено среда, 29 новембар 2017 15:01

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани