Кућа Добрих Вести

Login

Почиње Београдски летњи фестивал

Оцените овај чланак
(1 Глас)

belefБЕОГРАД - Већ 27 година град Београд с поносом организује Београдски летњи фестивал који окупља најбоље извођаче музичке, плесне и позоришне уметности широм света.

 

Ове године фестивал носи назив „У срцу БЕЛЕФ“, и његов први откуцај чуће се сутра у петак 22. јуна у 20.00 у Комбанк дворани на концерту под називом „Summer Reunion“.

 

Концерту ће претходити перформанс играча Института за уметничку игру испред платоа Комбанк Дворане на Тргу Николе Пашића који ће почети 19.30.



Вођен уметничким директором БЕЛЕФ-а Александром Илићем и главном диригенткињом ИПОЦ-а Џин Фу, концерт поводом отварања овогодишњег БЕЛЕФ-а, биће представљен као сарадња између града Београда, Global Intercultural Performing Arts Cast (GIPAC), International Prodigy Orchestra and Choir (IPOC) као и Фонда за младе таленте.


Његов концепт чини сусрет савременог плеса и класичне музичке литературе пореклом из кинеске, америчке и европске културне баштине. Репертоар који ће 22. јуна бити приказан у Комбанк дворани обухвата “Фантазију на српске теме”, руског композитора Николаја Римског Корсакова; “Народне песме Сомерсета”, енглеског композитора Ралфа Воган Вилијамса; “Фанфаре за обичног човека”, америчког композитора Арона Копланда; “Плес народа Јао”, кинеских композитора Лију Тијешана и Мао Јуана као и “Фарандолу”, из свите “Ларлесен”, француског композитора Жоржа Бизеа и многе друге.

 

                                                       gipacdddddd

 

На позив GIPAC асоцијације да узму учешће на концету поводом отварања БЕЛЕФ-а, одазвали су се реномирани воклани солисти из САД, Кине и Србије, наглашавајући међународни карактер фестивала. Београдска публика и сви гости Београда имаће задовољство да слушају првакињу опере Народног позоришта у Београду, примадону Јасмину Трумбеташ Петровић (сопран), Wanzhe Zhang (сопран), којима ће се придружити млади солисти који поносно корачају стазама класичне оперске литераруре- Марија Јелић (сопран) и Џонгто Ли (баритон).

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 21 јун 2018 18:31

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија