A+ A A-

Током викенда богат културни програм у центру града

Оцените овај чланак
(1 Глас)

belgradejkdfdfdfdfТоком предстојећег викенда, Београђане и госте нашег града очекује богат програм у организацији Туристичке организације Београда.

 

На Цветном тргу у петак, 10. августа, публику ће од 19.30 до 20.30 сати забављати Оркестар за хитне поправке расположења.

 

У суботу, 11. августа, Туристичка организација Београда припремила је бесплатну трамвајску вожњу „Трамвајем званим Београд” у пратњи стручног водича, у оквиру манифестације „Под крошњама топчидерског платана”. Трамвај креће у 11.30 часова од трамвајске окретнице испред Цркве Светог Марка у Ташмајданском парку и вози до Топчидерског парка. Испред Конака кнеза Милоша од 12.30 часова глумци ће учесницима представити српску историју из периода Милоша Обреновића. Програм ће бити обогаћен наступом Уметничког центра „Талија”, а повратак је предвиђен за 14 часова.

 

Манифестација „Лето у Скадарлији” наставља се у суботу, 11. августа, забавним програмом наших познатих глумаца. Посетиоци ће имати прилику да на аутентичан начин кроз песму, игру, анегдоте и скечеве упознају боемску четврт у центру Београда. Почетак програма је у 19 часова, на платоу испред Скадарлијске чесме и одвијаће се дуж читаве Скадарске улице.

 

У оквиру културно-забавног програма „Лето на Косанчићу”, Туристичка организација Београда наставља да организује бесплатне туристичке туре обиласка Косанчићевог венца, једног од најстаријег историјски очуваног дела Београда. Посетиоци ће од 18 часова моћи да бесплатно, уз стручно вођење, обиђу бројне знаменитости: Конак књегиње Љубице, Саборну цркву, Патријаршију, најстарију кафану у Београду, Кућу Мике Аласа, Кућу Оље Ивањицки, место некадашње библиотеке и многе друге. Такође, гости ће имати прилику да чују причу о месту где је сниман чувени филм „Маратонци трче почасни круг”, који је обележио домаћу кинематографију. Почетак туре је на углу улица Краља Петра и Косанчићевог венца. Од 19 часова следи музички програм у изведби Оркестра за хитне поправке расположења.

 

Извор: Кућа добрих вести/beograd.rs


Последњи пут измењено четвртак, 09 август 2018 15:39

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани