Кућа Добрих Вести

Login

Најџел Кенеди отвара БЕМУС

Оцените овај чланак
(1 Глас)

NajdzelllllЛегендарни британски виолиниста, Најџел Кенеди, одржаће спектакуларни концерт под називом „Од Баха до Гершвина“ на отварању 50. БЕМУС-а.



Кенеди ће наступити са камерним ансамблом у среду, 10. октобра у 20.00, а улазнице су у продаји од петка 17. августа и могу се набавити преко Евентим мреже и на благајни Сава центра.

Након вишедеценијске каријере пуне милионских тиража и водећих светских награда, Кенеди је стекао репутацију као један од водећих светских виртуоза. Изводио је музику најширег репертоара- од класичних композитора до Хендрикса, наступао је са легендама попут Пола Макартнија и Роберта Планта, свирао је за Британску краљевску породицу и обишао свет небројено пута наступајући са водећим светским оркестрима.

Љубав према џезу била је веома изражена у каријери Најџела Кенедија. Ванвременски стандарди као што су нумере "Summertime", "They Can’t Take That Away From Me" и "Porgy and Bess" обрађени су у Кенедијевом непоновљивим стилу и заносу на албуму "Kennedy Meets Gershwin", објављеном на 120. годишњицу Гершвиновог рођења.

Кенеди је изјавио: " За мене се Гершвинов рад може сажето приказати кроз три главна састојка: кроз фузију џеза и класичне музике, прекрасне мелодичне утицаје јеврејске културе и кроз јединствену енергију Њујорка. Управо ова музика одговара мојој природи, вештинама и искуствима”.

50. БЕМУС одржаће се од 10. до 20. октобра. Током десет дана у београдским концертним дворанама и музејима наступаће истакнути солисти, ансалмби и хорови, а представиће се и млади уметници.

Карте за овај концерт се могу набавити по ценама од 1200, 1900, 2700 и 3500 дин.

 
Извор: Кућа добрих вести

Последњи пут измењено субота, 18 август 2018 18:02

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија