Кућа Добрих Вести

Login

Купиново: Манифестација „Чуваркућа“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

cuvarkucajedanТрећа културна манифестација под називом „Ћуваркућа“ биће одржана у месту Купиново у суботу 08. септембра, са почетком од 14 часова.

 

Манифестацију организује ЦеСер из Руме, у сарадњи са Фондацијом 021 Нови Сад.

 

Манифестација је културно-едукативног карактера. За циљ има да допринесе бољем разумевању и сарадњи различитих националних, верских и културних заједница Војводине.

 

Посетиоци ће моћи да виде изложбу слика, разне рукотворине и производе домаће радиности, али и да уживају у наступима културно-уметничких друштава и локалним специјалитетима.

 

Манифестацију сваки пут прати изложба слика војвођанских сликара. У колонији, одржаној на „Салашу 137“ учествовали су сликари Ђорђе Ковачев, Ђорђе Беара, Марта Киш Бутерер, Павел Поп, Ђерђи Ачаји, Даниела Морариу, Доминика Морариу и вајар Андреја Васиљевић Баћо.

 

Изложба ће бити постављена у просторијама Дома културе у Купинову, а отварање ће пратити културни и забавни програм.

 

Поред културно уметничког програма, посетиоци ће моћи да дегустирају традиционална јела и колаче и погледају изложбе рукотворина и других гастрономских производа.

 

Ово је трећа манифестација, од укупно 12 (прва у Бачком Петровом Селу, друга у Арадцу).

 

Реализацију пројекта финансијски подржава Европска Унија (europa.rs); Балкански фонд за демократију Немачког Маршаловог фонда САД и амбасада Краљевине Норвешке у Београду (www.norveska.org.rs).

 

Циљ пројекта је промоција заједништва и сарадње националних, верских и културних заједница у Војводини са паролом да је „Војводина наша кућа“.

 

Извор: РТВ/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 04 септембар 2018 10:23

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија