A+ A A-

Промоција књиге „Манделин код“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

WEBMandelinnnnnnПоводом обележавања стогодишњице рођења Нелсона Манделе у Музеју афричке уметности (МАУ) биће одржана промоција енглеског издања књиге „Манделин код“ аутора др Весне Југовић де Винча.

 

Промоција ће се одржати са почетком у 18 часова у МАУ, улица Андре Николића 14, Сењак.

 

Свој последњи интервју, велики афрички и светски лидер Нелсон Мандела дао је управо Де Винчи, аутору из Србије, писцу ове специфичне биографије инспирисане последњим новинарским сусретом са Мадибом.

 

Манделин несвакидашњи, тежак али узбудљив и изнад свега поучан живот, као и његови живoтни принципи, дeлaњe и његов кодекс лидерства, тема су ове књиге.

 

Према речима аутора, дело је писано са идејом да се открије тајна извора енормне снаге и моћи овог Спартака новог доба, да се открије и дефинише Манделин код, а онда да се покуша одговорити на питање – шта би Мандела данас рекао и урадио? После деценија тамновања, Мандела је изашао из затвора са говором опроста и помирења. Како тај принцип опет устоличити у свету, а посебно на нашим турбулентним балканским просторима?

 

Ово је и једини интервју који је Мандела дао у последњој декади свог живота.

 

Књига је издата у садејству две институције: International Foundation for Sustainable Peace and Development (IFSPD) и Завода за уџбенике из Београда.

 

Промоцију, на којој ће учествовати бројне дипломате и истакнуте јавне личности, отвориће доајен Групе афричких амбасадора у Србији и амбасадор Алжира, Њ.Е. Абделхамид Шебшуб.

 

Програм води новинар Маја Манојловић.

 

Извор: Kућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 14 септембар 2018 15:04

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани