Кућа Добрих Вести

Login

Недељa италијанске кухиње

Оцените овај чланак
(2 гласова)

cucinaitalianaТреће издање Недеље италијанске кухиње у свету одржаће се у Србији - у Београду, Новом Саду, Нишу и Суботици од 19. до 25. новембра.

 

Међу бројним дешавањима, одржаће се семинари о традиционалним италијанским производима, предавања и демонстрације кулинарских умећа угледних италијанских кувара, радионице италијанске кухиње, дводневни сајам који представља високо квалитетне италијанске производе и посебно вече посвећено италијанској кухињи на авионским летовима прве класе.

 

Поред тога, у трајању од две недеље, од 15. новембра у Макси супермаркетима у Србији, промовисаће се италијански производи.

 

 

Такође, сада већ традиционално, 28 ресторана у Београду, Новом Саду, Нишу и Суботици имаће у понуди италијанске меније посебно намењене за своје госте.

 

Отварање Недеље италијанске кухиње одржаће се 19. новембра увече у хотелу Хyатт Регенцy, где ће бити одржана конференција за медије на којој ће бити представљен детаљан програм (позив медијима са тачном сатницом биће накнадно достављен).

 

Италија ове године организује III Недељу италијанске кухиње у свету са преко 1000 догађања у својих 296 дипломатских и конзуларних представништава. Тема овогодишњег издања биће “Медитеранска исхрана” која Италију чини једном од најздравијих земаља у свету. Недељу италијанске кухиње у Србији организује Амбасада Италије у Београду у сарадњи са Италијанским институтом за културу (IIC), Италијанском агенцијом за спољну трговину (ICE), Комором италијанско-српских привредника (CCIS), Удружењем италијанских привредника у Србији (Confindustria Serbia), Почасним конзулатом Италије у Суботици и Културним центром Piazza Italia из Суботице, уз подршку српских и италијанских компанија.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 14 новембар 2018 13:56

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија