Кућа Добрих Вести

Login

Бесплатне радионице из историје уметности

Оцените овај чланак
(1 Глас)

bepslatneradi33333Млади узраста од 14 до 19 година добили су позив да се пријаве на бесплатне радионице из историје уметности, које организује Удружење Марксеник.

 

Радионице су отвореног типа, обухватају теорију из области историје уметности од почетка, све до савременог доба, указивањем на специфичности и елементе који се појављују у различитим временским раздобљима.

 

Такође, предавања су и истраживачког типа, јер се полазници мотивишу да истражују, обилазе актуелне изложбе, коментаришу у оквиру сопствених знања и ставова. Циљ самог програма је да се младима на занимљив и динамичан начин омогући стицање знања из области националне историје уметности и пружи подстицај за индивидуално истраживање појединачних примера.

 

Сам пројекат обухвата серију предавања из области националне историје уметности које припрема и води проф. др историје уметности Оливер Томић. Теоријски део се бави презентацијом богате визуелним садржајима и разговорима након предавања са водитељем наставе. Теренски део обухвата посету просторима – посете легатима, галеријама и музејима, упознавање са споменицима културе у парковима и на улицама територије Београда. На овај начин полазници препознају и стичу додатно знање о богатом културно-уметничком наслеђу и стваралаштву наше средине, са којом се свакодневно сусрећу у свом окружењу.

 

Пријаве слати на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Садржај пријаве: име, презиме, године старости

са назнаком_ ЗА РАДИОНИЦЕ ИСТОРИЈЕ УМЕТНОСТИ

Пројекат подржан од стране Секретаријата за спорт и омладину Града Београда.

Трајање програма: март - децембар 2018.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 16 децембар 2018 15:15

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија