Кућа Добрих Вести

Login

Национални фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ

Оцените овај чланак
(1 Глас)

decafiesltaivvvvvvvДечји културни центар Београд по четврти пут организује конкурс за Национални фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ.

 

На конкурсу могу учествовати деца и млади узраста од 9 до 16 година са својим ауторским филмовима кратке форме (видео клиповима), у трајању до три минута. Tема фестивала 2019. године гласи: „ПРОБУДИ СВОЈЕ СНОВЕ”.

 

Фестивал КИДИКЕМ биће одржан 2. марта 2019. године, у Дечјем културном центру Београд, Таковска 8, а рок за пријаву на конкурс је 1. фебруар 2019. године.

 

Аутори филмова би требало да у краткој форми, у трајању од три минута, на својствен начин, кроз уметничку игру, покрену и окончају потрагу за решењем највећих од свих непознаница које муче младе, а то је на који начин остварити своје снове и помирити сопствена очекивања и очекивања родитеља и околине. Укратко, како постати одрасло и задовољно људско биће, а не изневерити своје снове из детињства.

 

Циљ фестивала је да се код деце кроз уметничку праксу покрене хумана и креативна страна у примени технологије. Стварајући кратке форме видео записа, деци се пружа прилика да изразе своје мишљење на задату тему. Филмове ће оцењивати стручни жири, али ће у обзир бити узет и број прегледа филма на Youtube каналу ДКЦБ.

 

Ауторе најбоље пласираних видео клипова очекују вредне награде. Званичне награде, које додељује главни жири фестивала су Гран-при фестивала – ЗЛАТНИ КАДАР и Најгледанији видео клип на Youtube каналу ДКЦБ као и пет Специјалних признања –диплома.

 

Више детаља о пропозицијама такмичења погледајте ОВДЕ.

 

 

Извор: Dkcb.rs/Kућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 28 децембар 2018 21:39

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија