Кућа Добрих Вести

Login

Одржана Скупштина српско-египатског друштва пријатељства

Оцените овај чланак
(3 гласова)

dffdfdfdfdСкупштина Српско-египатског друштва пријатељства (СЕДП) одржана је 16. јануара 2019. године у Музеју афричке уметности у Београду.

 

На њој су усвојене кључне одлуке у вези са циљевима и областима будућег рада, и изабрани органи управљања Друштва, укључујући Пословни форум и Мрежу младих. За председника СЕДП изабрана је Анета Ђермановић, доскорашњи заменик начелника за Африку и Блиски Исток у Министарству спољних послова и каријерни дипломата.

 

Амбасадор Египта Амр Алгувејли честитао је на успешном реактивирању рада СЕДП, најавивши подршку Амбасаде у остваривању активности Друштва на плану унапређивања и обогаћивања пријатељских веза две земље у областима привреде, културе, уметности, науке, образовања, медија и спорта.

 

Током претходне године, успешно је обележен јубилеј, 110 година од успостављања дипломатских односа између Београда и Каира. Такође, реализоване су многобројне посете на високом нивоу – што је додатни импулс развоју традиционално пријатељских односа.

                             bolesetaparta

 

Српско-египатско друштво пријатељства, које је основано 2011. године, окупља многобројне пријатеље Арапске Републике Египат из наше земље, као и многобројне пословне људе и дипломате, који су радили у овој земљи. Кроз различите активности, СЕДП настоји да подстакне сарадњу између две земље у многим областима, и допринесе јачању и развоју политичких и економских односа са Египтом.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 17 јануар 2019 13:40

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија