Кућа Добрих Вести

Login

Концерт „Корни групе“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

kornigrupaaaaaaЛегендарна Корни група, која спада у ред заслужних за утемелјење и развој југословенског и српског рокенрола, поново се окупила после више од три деценије паузе како би одржала повратнички концерт у 20,30 часова, 31. јануара у Сава Центру.

 

"Сматрао сам да Корни група треба да се врати на сцену, јер данас не чујем да неко свира ишта слично ономе што смо ми радили. Имам енергију и амбицију да радим, и нашао сам поново сараднике са којима ћу свирати музику која ће да зазвучи друкчије од свих осталих", каже оснивач бенда, клавијатуриста и главни аутор Корнелије Ковач.

 

Настала 1968. године у Београду, Корни група је спајајући рок, поп, класику и џез брзо освојила Југославију бројним хитовима какви су "Човек и пас", "Трла баба лан", "Етида", Иво Лола" или "Дивлје јагоде", да би до престанка рада 1974. године, између осталог, објавила и два албума "Корни група" (1972) и "Not An Ordinary Life" (1974), који данас уживају велико поштовање лјубителја прогресивне рок музике широм света. Бенд се потом само једном накратко окупио за турнеју "Легенде Ју Рока" 1987. године.

 

"Нисам размишлјао о томе да је прошло 50 година од оснивања. Могли смо да се окупимо и пре годину дана или кроз две. Нисам присталица присећања. У последњих 10, 15 година било је толико лјуди који су стално питали зашто поново не свирамо. Генерално волим музику коју смо урадили, а сматрам да је сада тренутак када можемо поново да потврдимо неко своје место у свету музике на овим просторима", објашњава Корнелије.

 

Корни група ће у Сава Центру наступити у постави: клавијатуриста Корнелије Бата Ковач, гитариста Јосип Бочек и певач Дадо Топић. Нови чланови бенда су басиста Пеђа Милановић, клавијатуриста Александар Милетић и бубњар Ратко Љубичић.

 

"Има песама које не можемо изоставити у Сава центру, јер би сигурно били на тапету слушалаца. То су 'Етида', 'Једна жена', 'Моја генерација', 'Пут за исток', 'Дивлје јагоде', 'Прво светло...' Морамо великим радом да поново достигнемо ниво који је некада имала Корни група, која је све улагала у идеју да свирамо савршену музику у савршеном извођењу. Тако ћемо и презентовати нашу музику у Сава Центру. А надам се да ћемо имати наредних месеци и концерте у већим градовима бивше Југославије", најавлјује Корнелије.

 

Цена улазница: 1500, 1800, 2100, 2400 и 2800 динара.

 

Извор: Сава Центар

 


Последњи пут измењено среда, 30 јануар 2019 15:34

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија