Кућа Добрих Вести

Login

Све је спремно за 16. Ноћ музеја

Оцените овај чланак
(1 Глас)

nauukaithnikaОвогодишња Ноћ музеја ће у суботу, 18. маја, све од 16 часова до поноћи, дочекати хиљаде посетилаца широм земље, а само у Београду своја врата отвориће музеји, галерије и бројне друге установе културе на више од шездесет локација широм града.

 

Више од четрдесет градова широм Србије спремно је за најлепше мајско вече које, из године у годину, доказује да интересовање за културу, квалитетне садржаје и најбољи провод у музејима не јењава. Шеснаеста по реду Ноћ музеја ове суботе изазваће своје посетиоце необичним изложбама, великим светским, али и домаћим уметницима, отварањем неких нових, али и оних помало заборављених простора.

 

Прилику да свечано отвори овогодишњу Ноћ музеја у Београду добио је бучан и весео дечји DFhor предвођен Бојаном Вунтуришевић, који ће наступити испред Павиљона Цвијета Зузорић у 15.45 часова.Од невероватних огледала и њихових прича у Етнографском музеју, преко велике хипи изложбе о најпознатијем рок фестивалу Вудстоку у Галерији УЛУС-а, до провокативне поставке „Границе (не)могућег - приче са царине“ у Установи културе Стари град, посетиоце Ноћи музеја у Београду очекују најразличитији садржаји подељени у неколико географских зона и тематских целина. Највеће интересовање и ове године влада за y туром „Неиспричане приче“ сачињеном од поставки које посетиоци могу да виде премијерно или искључиво у Ноћи музеја! Тако ће после четврт века у Музеју Јована Цвијића јавности бити изложена дела нашег чувеног сликара Петра Добровића из Легата Флегел, први пут у Ноћи музеја кроз вођене туре Битеф театар провешће посетиоце „иза сцене“ и упознати их са својом чувеном оснивачицом Миром Траиловић, а премијерно за ову прилику Факултет музичке уметности отвара своја врата широј јавности и из заборава враћа у својој домовини неправедно запостављеног српског композитора Петра Стојановића.

                                                  dvorrrrr

Са жељом да уметност и културу приближи својим најмлађим посетиоцима, Ноћ музеја и ове године је за њих припремила посебно осмишљену туру кроз музеје и галерије међу којима су Педагошки музеј, Музеј афричке уметности, Павиљон Цвијета Зузорић и Зоолошки врт Града Београда.

 

Уз то, Ноћ музеја ове године имаће и своју званичан афтерпарти у Дорћол Платзу, где ће се добар провод наставити од поноћи до два сата. Све посетиоце уз показану улазницу за Ноћ музеја очекује бесплатно пиће добродошлице, а за музику ће бити задужен Dj De Flow.

 

Цена улазница за 16. Ноћ музеја у претпродаји износи 450 динара  док ће на дан манифестације карта коштати 500 динара. Деца до 5 година, уз пратњу родитеља, не плаћају улазницу. Једна карта за Ноћ музеја, као и до сада, важи за по један улазак на све београдске локације. Улазнице могу да се купе на свим продајним местима Ticket Visiona (бивши Евентим).

 

Бесплатни билтени и пропратне мапе са детаљним локацијама и садржајима у Ноћи музеја могу већ данас да се преузму на инфо-пулту у Студентском парку, који 17. маја ради све од 11 до 20 часова, а у суботу, 18. маја биће отворен од поднева до поноћи. За бољу организацију и лепше дружење посетиоцима је на располагању актуелни сервис „Моја стаза“ доступан на сајту њњњ.ноцмузеја.рс где свако може да испланира своју шетњу кроз музеје. Креирана листа може бити подељена са пријатељима на друштвеним мрежама или одштампана као лични подсетник.

                                                     rimskibunar

 

Ноћ музеја, која се одржава уз подршку Делегације Европске уније у Србији и Града Београда, представља јединствен културни спектакл у више од 120 градова широм света, међу којима је од 2005. године и Београд.

 

Десету, јубиларну годину заредом канал Виасат Хисторy је поносни национални спонзор манифестације Ноћ музеја. Он се налази у власништву интернационалне компаније Виасат Њорлд, која има преко 172 милиона претплатника и производи и дистрибуира најквалитетније забавне садржаје кроз више од двадесет документарних, филмских и спортских канала, у преко 50 земаља широм света. Поред канала Viasat History, компанија је у региону присутна и са каналима Епиц Драма, ТВ1000, Viasat Explore и Viasat Nature.

 

Како права пријатељства треба неговати, тако је и ове године, 14. пут заредом, МТС пријатељ манифестације. Као и претходних година, несебичну подршку пружају компанија Кока Кола и штампарија Графикс као спонзори Ноћи музеја.

                                                zipfotka

 

Све информације о програму 16. Ноћи музеја доступне су на званичном сајту www.nocmuzeja.rs као и на друштвеним мрежама Facebook, Instagram и Twitter.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено петак, 17 мај 2019 20:52

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија