Кућа Добрих Вести

Login

Гугл Мапс возачима доноси новине — знаћете локацију радара и ограничења брзине

Оцените овај чланак
(2 гласова)

guglmapssss45454У Србији ће возачи ускоро моћи да преко Гугл Мапс апликације виде ограничење брзине, али и радаре на путу.

 

Гугл Мапс апликација добија нове функције које су претходно биле доступне искључиво за Гуглову апликацију за навигацију Waze.

 

Компанија је потврдила да ће корисници Гугл Мапса моћи да виде ограничења брзине и где се налазе радари и то у више од 40 земаља света, међу којима је и Србија. Ово побољшање функција огледа се пре свега у проширењу броја земаља које имају ове могућности јер је до скоро ово било могуће само у неким “повлашћеним” земљама.

 

Гугл је тачан број земаља које ће обухватити ова промена недавно потврдио Tech Crunch. Земље које сада имају могућност да преко апликације виде камере за брзину поред САД,Велике Британије, Канаде, Шпаније, Русије, Аустралије и Бразила су и Мексико, Индија, Чешка, Естонија, Финска, Грчка, Мађарска, Исланд, Израел, Италија, Норвешка, Пољска, Португал, Литванија, Летонија, Норвешка, Шведска, Словачка и Холандија.

 

Занимљиво је и да су азијске земље као што су Јордан, Оман, Јапан, Кувајт, Катар и Саудијска Арабија, али и афричке попут Јужне Африке, Туниса и Зимбабвеа, такође добиле ову могућност.

 

Од земаља у нашем окружењу осим Србије ове новине обухватиће и Румунију, Мађарску, Хрватску, Бугарску и Босну и Херцеговину.

 

Гугл претходних година није журио у идеји да у Гугл Мапс интегрише неке особине које је садржала Њазе апликација. Уместо тога Мапс је Гоогле-у служила као шира платформа која је људима помагала у проналажењу неког места, укључујући и оближње компаније и Гугл оглашиваче. Међутим, још прошле године неки корисници су почели да добијају нотификације од ове апликације које су садржале извештаје о инцидентима на путу, као и ограничењу брзине које су се јављале на Гугл Мапсу.

 

Компанија је ову могућност почела да развија пре две недеље, како би корисници из више земаља видели камере за мерење брзине на мапи апликације. Увођење ових опција се у исто време одвија и на Андроид и ИОС, тако да корисници ниједне од ових платформи неће бити ускраћени за нове опције. Ограничење брзине на путу налазиће се у доњем углу апликације, док ће се промене брзине јављати у облику иконица на екрану како се ви будете кретали.

 

Међутим, оно што је многе збунило је то што Гоогле још увек није дао прецизне информације у вези са овим новинама, као ни када ће оне бити доступне. Овоме је допринела и чињеница да су се различите опције јављале током развоја у различитим земљама.

 

Упркос корисности упозорења у вези са брзином, Њазе остаје кориснија навигацијска платформа због своје способности да извештава о свим информација – укључујући полицијске патроле, падове, аутомобиле који су се зауставили на путу, цене горива, затварање улица, препреке на путу и још много тога.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 05 јун 2019 12:15

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија