Кућа Добрих Вести

Login

Њујорк-Токио-Београд на једном месту

Оцените овај чланак
(1 Глас)

KoncertnjuojorktokoioБеоград крајем лета очекује посебан музички догађај, концерт дуа из Њујорка YAGULL, уз специјално гостовање Лене Ковачевић, 21. августа у Народном музеју у Београду, под називом „Њујорк – Београд – Токио“.

 

Yagull је њујоршки инструментални, акустични мултижанровски дуо који чини пар композитора, продуцент и гитариста Саша Марковић, Београђанин који од 2001. живи у Њујорку, и пијанисткиња, Јапанка, Кана Камитсубо. Од 2012. године Yagull је снимио 4 албума у сарадњи са њујоршком издавачком кућом MoonJune Records.

 

Албуми су наишли на одличан пријем код многобројних медија уз рецензије на више од 20 језика (Time Out New York, All About Jazz, Jazz Music Archive као и многих других). Њихов звук је базиран на гитарско клавирском дуету, уз повременог гостујућег музичара. На прва 2 албума “Филмс (2012) и “Каи” (2015), назван по Канином и Сашином сину, гостовали су музичари из више од 10 земаља света и различитих музичких жанрова, од класичних до џез, блуз, world и рок инструменталиста. Yagull је као дуо имао запажене наступе у Њујорку у Steinway Hall и National Opera Center.

 

Нови албум YUNA, изашао у децембру 2018, наишао је на одличан пријем критике. Распродати наступи у Јапану овог пролећа су Кану и Сашу представили новој публици која их је дочекала са великим ентузијазмом.

 

Београдску публику 21. августа очекују познате филмске нумере у посебном аранжману, као и интернационални евергрин класици које ће изводити Лена Ковачевић.

 

Улазнице за концерт дуа YAGULL и Лене Ковачевић могу се набавити на сајту Gigstix.com, у књижарама Вулкан и на свим Gigstix продајним местима у Србији.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 05 август 2019 14:08

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија