Кућа Добрих Вести

Login

”Београд и Звездара у мом оку“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

beogradzoraНакон успешно реализованих летњих фото-радионица за тинејџере, током којих је настао низ занимљивих фотографија различитих делова града, позивамо младе узраста од 13 до 20 година да и даље истражују и фотографишу Београд и Звездару.

 

Услови конкурса:

 

На конкурсу могу учествовати деца и млади узраста од 13 до 20 година.

 

Тема конкурса су Београд и Звездара тј. културно наслеђе Београда и Звездаре: улице, тргови, паркови, мостови, грађевине, људи, споменици културе.. Посебно скрећемо пажњу на целине и објекте на Звездари: Булевар краља Александра, Звездарска шума, Астрономска опсерваторија, Црква Пресвете Богородице, Миријево, СЦ „Олимп-Звездара“, Коњарник и др.

 

Конкурс је отворен за све фотографије које не смеју бити старије од две године.

 

Један учесник може послати највише 3 дигиталнe фотографијe.

 

Фајлови дигиталних фотографија морају имати најмање 300 дпи. Прихватају се дигиталне корекције на фотографијама само у домену измена боја, односно осветљења и контраста, док нису прихватљиве корекције које подразумевају уметање елемената који се нису оригинално налазили на фотографији.

 

Организатор задржава право на репродуковање фотографија и њихово објављивање и излагање у отвореним и затвореним просторима, у медијма и на интернету, без накнаде.

 

Свака фотографија мора бити прописно обележена: код дигиталних фајлова у „file info“ или „file properties“, треба исписати: назив фотографије, датум снимања, име и презиме аутора, узраст, назив школе, разред и одељење и контакт телефон.

 

Фотографије се достављају мејлом на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до 20. септембра 2019. године.

 

Критеријуми по којима ће Стручни жири процењивати фотографије су креативност, оригиналност и технички квалитет предатог материјала.

 

Дванаест најбоље оцењених фотографија биће штампане на Календару за 2020. годину.

 

Конкурс се реализује у оквиру истоименог пројекта који су финансијски подржали Градска општина Звездара, Секретаријат за културу и Секретаријат за спорт и омладину.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 14 август 2019 13:50

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија