Кућа Добрих Вести

Login

Лесковачки интернационални фестивал филмске режије – LIFFE

Оцените овај чланак
(2 гласова)

StillbalkanmedjaДванаесто по реду издање Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије LIFFE у Лесковцу отвориће Милош Биковић, један од најпознатијих младих глумаца чија је каријера све запаженија и ван граница домаће сцене.

 

Церемонија свечаног отварања почеће у среду, 18. септембра у 19 сати, у Народном позоришту у Лесковцу након које ће у оквиру Такмичарског програма бити приказан руско – српски филм „Балканска међа“ редитеља Андреја Волгина, у којем главне улоге тумаче српски глумци Милош Биковић, Милена Радуловић, и Гојко Митић, и руски Антон Пампушњиј, Гоша Куценко, Сергеј Шакуров, и Сергеј Гармаш.

 

Поводом учешћа на 12. LIFFE фестивалу, Милош Биковић истакао је неколико разлога због којих му долазак на фестивал причињава задовољство.

 

„Драго ми је што сам део ове манифестације најпре зато што је у питању фестивал чије главно признање носи име Живојина Павловића, друго што су сваки пут кад сам долазио у Лесковац сви филмови били топло примљени код публике, зато што фестивал промовише јужни део наше земље, и зато што је промоција филма и фестивала нешто што сматрам победом културе”, рекао је Биковић.

 

Другог дана фестивала, у четвртак, 19. септембра од 18 сати у оквиру Пратећег програма „Представљамо У КРУПНОМ ПЛАНУ“ који ће се одржати у биоскопу Лесковачког културног центра, публика ће кроз разговор са Милошем Биковићем имати прилике да се боље упозна са његовим професионалним радом.

 

Да подсетимо, „Балканска међа“ је акциона драма инспирисана стварним догађајем која приказује тајну операцију групе руских специјалаца која из Москве добија наређење да пре НАТО трупа заузме аеродром „Слатина“ у Приштини и задржи га док не стигне појачање.

 

У филму играју и Александар Радојчић, Миодраг Радоњић, Александар Срећковић Кубура, Срђан Тодоровић, Никола Ранђеловић, и Емир Кустурица као специјални гост на филму.

 

Трејлер филма „Балканска међа“ погледајте ОВДЕ:

 

 

 

Овогодишње, дванаесто издање Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије – LIFFE одржаће се од 18. до 22. септембра на више локација у Лесковцу. Током пет фестивалских дана, публика ће моћи да ужива у најбољим филмовима из региона насталим у последњој години.


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија