A+ A A-

Представљена монографија „Национални парк Тара“

Оцените овај чланак
(4 гласова)

monografijaaaaaУ просторијама Туристичке организације Србије у Београду 18.септембра публици је представљена монографија „Национални парк ТАРА“, која треба да буде водич кроз природне загонетке Таре и да код читалаца побуди жељу и потребу да дођу у национални парк и сами се увере у ову лепоту.

 

Драгић Караклић, директор ЈП „Национални парк Тара“, поздравиши присутене , истакао је да ова фото монографија настала као плод дугогодишње сарадње са домаћим и страним фотографима и неколико одржаних фото-сафарија.

 

Професор Сабо Бела из Мађарске, аутор са највише фотографија у овој књизи, је рекао да његова љубав према Тари траје десет година и још не јењава, а све је почело једним случајним доласком. Он је, такође, нагласио да језик уметности спаја и превазилази језичке баријере наша два народа.

 

Уредник фото монографије Бориша Чолић је нагласио да је она посвећена шумарском инжењеру Стевану Коларевићу - човеку који је први овековечио лепоте Таре фото апаратом. Селекција фотографија и дизајн фото монографије поверени су професору Зорану Блажини. Он је рекао да је фотографије бирао према свом сензибилитету, без обзира на имена аутора и да је било јако тешко изабрати осамдесетак фотографија из фонда од преко хиљаду радова. У фото монографији су радови 36 аутора а штампу монографије финансијски подржало Министарство заштите животне средине.

 

Аутор: Зорица Вулетић

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 25 септембар 2019 21:26

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани