Кућа Добрих Вести

Login

БДП најавило почетак јесење сезоне

Оцените овај чланак
(5 гласова)

jugugugugРедитељ Југ Радивојевић, нови в.д. директор Београдског драмског позоришта, најавио је новине у раду позоришта које ће у предстојећој сезон имати унапред утврђене тромесечне репертоаре, извести чак пет премијера до краја године. Почетком децембра БДП ће биће домаћин првог фестивала Регионалне уније градских театара, основане на инцијативу БДП-а.

 

“Трудићемо се да правимо садржаје који ће што више приближити медије и публику БДП-у као најстаријем градском позоришту, основаном 1947. године. БДП је затим био инцијатор отварања градских позоришта у целој бившој Југославији. Поведени том идејом формирали смо Регионалну унију градских театара”, рекао је Радивојевић 26. септембра у свом првом званичном обраћању медијима.

 

Новина у БДП је придруживање ансамблу глумца Милоша Биковића. “Милош Биковић је постао стални члан. То је велика радост за све нас, а биће и и за публику. Стремимо ка томе да окупљамо најбоље и да наше позориште у једном периоду, надамо се не превише дугом, постане релевантно у регионалним оквирима, као што је у својим златним периодима и било”, рекао је Радивојевић, додајући да су нови чланови и Андрија Кузмановић, Исидора Симијоновић, Вања Ненадић и Ива Илинчић.

 

“За развој глумца позориште је неопходно. Моја каријера је до сада претежно била везана за филм али позориште не смем да запоставим. Сматрам да су ова појачања у БДП-у и долазак младе гарде охрабрујући. Пред нама је изазов да привучемо и нову публику”, изјавио је М.Биковић, додајући да је потребна и већа пажња медија за неке дивне позоришне глумце које шира публика мало познаје.

 

Новитети си и то да „Нова сцена“ добија ново име сцена „Предрага Пепија Лаковића“, а Велика сцена “Раде Марковић” биће 9. октобра званично названа сцена “Оливера и Раде Марковић”.

 

Сезона почиње 1. октобра на малој сцени премијерно ће бити изведен “Сумрак богова”, према филму Лукина Висконтија, у режији Јагоша Марковића.

 

Aутор текста: Зорица Вулетић

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 28 септембар 2019 22:39

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија