Кућа Добрих Вести

Login

Изложба: Оно што нисте знали да постоји - угрожена храна из целог света

Оцените овај чланак
(1 Глас)

fondazioneslowfoodИзложба „Оно што нисте знали да постоји - угрожена храна из целог света” биће отворена 11. октобра у 19 часова у Београду у простору Београдског маркета и моћи ће да се види до 25. октобра.

 

Улаз je слободан.

 

Изложба има за циљ да нагласи важност гастрономског наслеђа и разноликости и да скрене пажњу на ризик од нестанка појединих биљних и животињских врста као саставних сегмената исхране.

 

Сваки посетилац изложбе ће моћи да одштампа посебно креиране рецепте насталих на бази неких од састојака записаних у Arc of Taste библиотеци.

 

Изложба која у Београд стиже након гостовања у Стокхолму у Spritmuseum део је пројекта Food is Culture/F.UTURE, финансираног од стране програма Креативна Европа, италијанске Фондације CRC di Cuneo и Министарства културе и информисања Републике Србије.

 

Изложбу која ће током ове и наредне године гостовати широм Европе чини уметничка инсталација чији је акценат доживљај хране кроз практично искуство и директан контакт са изложеним предметима, приче помоћу којих ће се упознати са искуствима произвођача као и прилика да се упознају са производима који су записани у библиотеци Arc of Taste.

 

Током трајања изложбе биће организована трибина, за Светски дан хране 16.10. у 19 часова.

 

Учеснице трибине су Тамара Огњевић, гастрохеритолог и Милица Мрвић, уметница.

 

Приликом отварања изложбе и трибинског програма посетиоци ће имати прилике да испробају посебно припремљену храну која ће бити спремљена коришћењем традиционалних намирница и рецепата од стране кувара Београдског маркета.

 

Arc of Taste је онлајн каталог који се сваког дана увећава кроз предлоге и номинације од стране људи који су сведоци да намирнице и укуси њиховог детињства полако нестају, односећи са собом део културе и историје.

 

Свако може дати свој допринос борби против овог заборава тако што ће предложити производ или помоћи рад библиотеке кроз донацију.

 

Више информација можете наћи на званичном веб сајту Arc of Taste.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено среда, 09 октобар 2019 12:22

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија