Кућа Добрих Вести

Login

Предавање: „Век српске авангарде“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

bibliovikipedai3434343Шести сусрет у оквиру циклуса предавања и разговора „Век српске авангарде“ одржаће се у Универзитетској библиотеци, у четвртак 24. октобра са почетком у 18 часова.

 

На сусрету ће говорит Божидар Зечевић - о авангардном филму и Бошку Токину, Светлана Рајичић Перић, Јелена Марићевић Балаћ и Иван Штерлеман - о стваралаштву Мирољуба Тодоровића и покрету сигнализам.

 

На шестом сусрету у оквиру циклуса биће речи о филму у контексту историјске авангарде и специјално о стваралаштву Бошка Токина. О томе ће говорити један од водећих српских филмолога, историчар филма, драматург, редитељ и професор Божидар Зечевић, аутор књиге "Српска авангарда и филм 1920-1932".

 

Након тога, о планетарном неоавангардном покрету сигнализам и стваралаштву његовог творца Мирољуба Тодоровића разговараће Светлана Рајичић Перић, Јелена Марићевић Балаћ и Иван Штерлеман, млади научници, истраживачи, који су се у својим радовима на различите начине бавили овим феноменом и који - у извесном смислу - представљају трећу сигналистичку генерацију.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 22 октобар 2019 11:35

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија