Кућа Добрих Вести

Login

„Футошка Купусијада” 1. и 2. новембра

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kupusijadadddaa„Футошка Купусијада” представља јединствену манифестацију у Србији, по тематици којој је посвећена, месту свога редовног одржавања и богатству могућности коју пружа аутохтона сорта купуса каква се узгаја и прерађује искључиво у Футогу.

 

Такмичење у кувању јела од купуса, стручни скуп произвођача и културно-уметнички наступи, део су програма јубиларне Футошке купусијаде.

 

Ове године програм траје два дана, данас 1. и суботу 2. новембра, и по обичају први дан, освећен је најмлађима и почиње у 12 сати, у ОШ “Мирослав Антић”. Поред разноврсног програма, биће одржана и промоција “Бајке о чаробном футошком купусу”.

 

У суботу, 2. новембра, дефиле учесника, од угла Железничке и улице Цара Лазара до КЦ “Младост” као и програм на бини испред КЦ “Младост” заказан је за 11 сати. Посетиоци ће моћи, уз песму и игру, да уживају у специјалитетима од купуса, обиђу штандове произвођача традиционалних производа и купе футошки купус по повољним ценама.

 

За разлику од свих других купусијада на којима се приказују разне врсте хибридних сорти купуса, Футошка купусијада је манифестација посвећена искључиво аутохтоној сорти футошког купуса и њеној улози у економском и културном развоју Футога са акцентом на потребу производње здраве хране у здравој животној средини.

 

Покровитељ манифестације је Град Нови Сад, а организатори манифестације су Месна заједница „Футог“, Културни центар „Младост“, Удружење „Футошки купус“, Пољопривредна школа са Домом ученика Футог, основне школе „Мирослав Антић“ и „Десанка Максимовић“.

 

Такмичење у кувању слатког купуса и киселог купуса и избор најтеже главице футошког купуса и ове године привукао је велики број такмичара. Свако може да учествује у овом такмичењу, а потребно је да се пријави Месној заједници Футог на број 021/895-077.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 01 новембар 2019 12:30

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија