Кућа Добрих Вести

Login

Фестивал Слободна зона од 7. до 12. новембра

Оцените овај чланак
(2 гласова)

slobodnazonananananПетнаесто јубиларно издање фестивала Слободна зона одржаће се од 7. до 12. новембра 2019. године у 7 биоскопских дворана у Београду, Новом Саду и Нишу.

 

Фестивал Свечано отвара филм Арета Френклин – Amazing Grace 7. новембра у 20 часова у Комбанк дворани.

 

Арета Френклин је на врхунцу славе у јануару 1972. године, одлучила да се врати тамо где је и почела, у свет госпел музике. За само два дана снимила је албум Амазинг Граце у цркви New Temple Missionary Baptist у Калифорнији са црквеним хором Джејмса Кливленда.

 

На овом албуму, између осталих, Френклин пева песме попут „Ain’t no mountain high enough“ „Have I Got Over“, „Precious Memories“ и 11-минутну верзију „Amazing Grace“.

 

Резултат је невероватан што се и очекивало од краљице соула, а овај албум остаје до дан данас најпродаванији госпел албум свих времена.

 

Документарни филм о снимању тог албума чекао је чак 46 година да угледа светлост дана. Редитељ филма Сидни Полак је заборавио да користи клапу, уређај који се користи за синхронизацију звука и слике, и никада није успео да синхронизује снимак због аналогне технике.

 

Арета Френклин, која је тада већ имала 31 песму на врху америчких топ листа, није дозволила приказивање овог филма. Алан Елиот је преузео пројекат и 2008. године уз помоћ дигиталне технологије, са тимом техничара, успео да синхронизује слику и звук.

 

Одобрење да се од овог материјала направи документарни филм је стигло тек након смрти Арете Франклин, од њене нећаке Сабрине Овенс.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија