Кућа Добрих Вести

Login

Алиса Марић бодрила тенисерке у финалу ФЕД купа

Оцените овај чланак
(0 гласова)

alisamaricupraguПРАГ - Алиса Марић, министар омладине и спорта Србије као гост Тениског савеза Србије, боравила је у Прагу на финалу ФЕД купа између најбољи тимова Чешке и Србије. На конференцији за медије Алиса Марић је изјавила да су тенисерке понос српског спорта и да, без обзира на исход финала  заслужују све честитке.


- Ово је најзначајније такмичење у женском тенису, у финалу смо, то је највећи успех нашег женског тениса. Ако бисмо упоређивали, то је као улазак у финале Светског фудбалског првенства - рекла је Марићева и нагласила да је да је најважније да девојке на терену пруже максимум.

Алиса Марић је посебно указала на значај успеха у спорту за афирмацију Србије у свету:

- Тенисери већ дуги низ година доносе радост навијачима у Србији. Они су учинили да се о нашој земљи чује и тамо где се ништа није знало. Имамо сјајну генерацију тенисера и тенисерки који постижу врхунске резултате у овом веома популарном спорту. Министарство ће наставити да их подржава на сваки начин, укључујући и финансијски - додала је Марићева.

Предраг Перуничић, државни секретар за спорт, рекао  је да српске тенисерке у ФЕД купу нису играле на домаћем терену, па је из тог угла пласман у финале има посебну тежину. Истакао је и да је, без обзира на популацију од само седам милиона становника, Србија земља спорта.

- Међутим, чим нисмо у првих три у неком спорту, код наших људи се осети извесно незадовољство. Пласман у финале ФЕД купа је огроман успех и, без обзира на резултат, овим девојкама треба одати почаст и дати им мотивацију да остану уз репрезентацију и нижу успехе - рекао је Перуничић.

Члан Управног одбора Тениског савеза Србије Топлица Спасојевић захвалио се Министарству омладине и спорта и министру Алиси Марић на подршци. Спасојевић је рекао да ће мушка и женска репрезентација следеће године покушати да изборе пласмане у финале ФЕД и Дејвис купа.

- Поносни смо на наше девојке и шта год да ураде, нација може само да им каже хвала. Имали смо мало пехова, пропустили смо прилику да у дррги дан уђемо са повољнијим резултатом, али Чешка је тениска велесила. Овај резултат треба да буде подстрек новим генерацијама. На нама је да им обезбедимо услове, пре свега инфраструктуру, да додатно напредују, пре свега девојчицама у конкуренцији до 14 година које су првакиње света -рекао је Спасојевић.

Спасојевић са оптимизмом гледа на изазове тениске 2013:
- Најважније је да и догодине наша ФЕД куп селекција остаје у истом саставу. То даје наду да можемо поново до финала.У Дејевис куп репрезентацију враћа се Новак Ђоковић и надам се да ће и тенисери опет обрадовати све љубитеље спорта у Србији.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 05 новембар 2012 15:03
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија