Кућа Добрих Вести

Login

Манифестација „Србија једнака за све“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

ljudskapravadfdfdfdfdfМанифестација „Србија једнака за све“ биће отворена сутра са почетком у 15 часова на Тргу слободе у Новом Саду.

 

Скуп ће отворити директорка Канцеларије Владе Србије за људска и мањинска права Сузана Пауновић, најављено је из те институције.

 

Поред Пауновић, на отварању ће говорити Биљана Барошевић, в.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Јене Хајнал, председник Националног савета мађарске националне мањине, Хелена Вуковић, мајор у пензији, Ненад Пагонис, десетоструки шампион света у кик боксу, као и представник Града Новог Сада.

 

Након уводних обраћања биће представљена ревија народних ношњи као симболичан приказ лепоте и богатства различитости у нашој земљи, наступиће први инклузивни хор у Србији и региону ИСОН који окупља децу са инвалидитетом и сметњама у развоју, као и изложба плаката „Толеранција 2“, аутора Мирка Илића. То је путујућа колекција плаката која слави и поштује толеранцију у сваком смислу те речи а има за циљ да афирмацијом универзалних људских вредности, уметници промовишу мир и толеранцију међу људима. У оквиру програма наступиће дечији хор Основне школе „Јан Колар“ из Селенче, као и вокално-инструментални састав Ретро акустик.

 

Обележавање Међународног дана људских права организује Канцеларија за људска и мањинска права Владе Србије.

 

Генерална скупштина Уједињених нација прогласила је 10. децембар за Дан људских права 1950. године како би скренула пажњу „народа света“ на две године раније потписану Универзалну декларацију о људским правима, као први свеобухватни инструмент заштите људских права. Декларација по први пут у историји човечанства прокламује заједничке стандарде људских права које треба да постигну сви народи и све нације света. „Сва људска бића рађају се слободна и једнака у достојанству и правима“ одређује први члан ове декларације.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 08 децембар 2019 20:49

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија