Кућа Добрих Вести

Login

Џон Малкович стиже на ФЕСТ

Оцените овај чланак
(2 гласова)

johnmalkovichccccccЧувени холивудски глумац, Џон Малкович, биће почасни гост 48. ФЕСТ-а током кога ће му бити уручено признање Београдски победник за изузетан допринос филмској уметности. Приликом гостовања у Београду, овај свестрани уметник такође ће уприличити и реситал уз музичку пратњу.

 

Каријеру је започео у позоришту као глумац, а потом и као режисер. Бродвејски деби остварио је у представи “Смрт трговачког путника”, а та улога донела му је награду Еми када је представа екранизована. Његов филмски деби био је више него успешан - улога у остварењу “Места у срцу” донела му је прву номинацију за Оскара. Низале су се запажене улоге у филмовима “Царство сунца” Стивена Спилберга, “Стаклена менажерија” Пола Њумана, Бертолучијев “Чај у Сахари”. Улога окрутног Виконта у филму “Опасне везе” Стивена Фрирса донела му је популарност и пажњу шире јавности, а улога психотичног убице у филму “На ватреној линији” донела му је другу номинацију за Оскара, као и номинацију за Златни глобус.

 

Да поседује одличан смисао за хумор Малкович је показао када је прихватио улогу у култном филму “Бити Џон Малкович” у коме глуми самог себе. Сценариста Чарли Кауфман изјавио је да је сценарио од почетка био замишљен искључиво са Малковичем у главној улози, због специфичне енигматичне енергије коју овај глумац поседује. И заиста, Малкович се прославио својом јединственом појавом и очаравајућом глумачком изведбом, најчешће у улогама негативаца леденог погледа. Ипак, није заобилазио ни комедије, па ће тако остати запамћен и по улогама у акционој комедији “РЕД” и филму “Спалити после читања” браће Коен. Иако је током богате каријере остварио преко 70 улога, Малкович је и даље и те како активан у Холивуду, а недавно смо га гледали у Нетфликсовим хитовима

"Bird box" i "Velvet buzzsaw".

 

 

Осим што глуми и режира, Малкович је продуцирао неколико независних филмова који су временом постали култни хитови - између осталог “Џуно” и "Ghost world".  Написао је и сценарио за кратки филм “100 година” који је режирао Роберт Родригез, а који је затим запечаћен и планирано је да буде приказан 18. новембра 2115. године. Малкович је права ренесансна личност, јер се осим филма бави и музиком, али и модним дизајном.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија