Кућа Добрих Вести

Login

Кандидат за Оскара „Мале жене“ у биоскопима

Оцените овај чланак
(2 гласова)

malezene34343434Ове зиме у биоскопима приказује се остварење „Мале жене“, које је номиновано у чак шест категорија за Оскара, две категорије за Златни глобус и 5 категорија за награде БАФТА. У безвременској причи главне улоге тумаче Ема Вотсон, Мерил Стрип, Тимоти Шаламе, Серша Ронен и Лора Дерн, а режију потписује Грета Гервиг.

 

Прича о четири младе жене, које се боре за сопствени животни пут, базирана је на истоименом роману и класику списатељице Луизе Меј Олкот. Четири сестре Мег, Џо, Ејми и Бет Марч упознајемо још као девојчице и тинејџерке које су у најосјетљивијим годинама остале да живе саме с мајком Марме, моралним стубом породице, док је њихов отац отишао да учествује у Америчком грађанском рату. Вредности које су у њих усађене у том периоду, па и раније, пратиће их целог живота, док ће свака од њих покушати да пронађе своје место под сунцем.

              

 

Америчка Академија за филм је номиновала остварење „Мале жене“ у чак шест категорија! Номинације укључују категорије - најбољи филм, најбољу женску улогу, најбољу споредну женску улогу, најбољи костим, најбољи адаптирани сценарио и најбољу музику.

 

Љубитељи филма прогнозирају да ће „Мале жене“ добити Оскара за сценарио, међутим, да ли ће добити (још) неког Оскара на крају није толико ни важно. Оскари ће доћи и проћи. Овај филм ће остати и највероватније постати безвремени класик попут романа.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 28 јануар 2020 20:10

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија