Кућа Добрих Вести

Login

Србија коначно у „Мишелиновом“ водичу

Оцените овај чланак
(3 гласова)

zemunlistadfdfdfdПремијерно на 42 Сајму туризма, представљен је туристички водич угледног "Мишелина" чији су инспектори током јесени боравили у Србији.

 

Чувени "Мишелинов" водич коначно је уврстио Београд и Србију чиме је наша земља добила још једно признање да је постала туристичка сила.

 

“"Мишелинови" инспектори су дошли на наш позив и сугерисали смо им места која би требали да посете, али је и за нас изненађење шта су уврстили у бедекер, јер на њих нико не може да утиче “, каже Марија Лабовић, директор Туристичке организације Србије.

 

Водич ће бити промовисан на Београдском сајму, а у Француској ће почети промоција тек од пролећа. У продаји ће се наћи од априла.

Водич је на француском, обухвата Београд и Нови Сад, као и места у околини на која туристи могу да оду на излет.

 

Инспектори су инкогнито путовали током јесени, обилазили туристичка места и према свом утиску давали оцене.

 

Тако су, рецимо, највише оцене (чак 3*) добили Народни музеј и Храм Светог Саве. Занимљиво је и да су боље оцењени Кнез Михајлова, Београдска тврђава и Земун од Дедиња, Дорћола и Неимара.

 

Истакли су и неколико кафана, а посебно су им били занимљиви "Кафана СФРЈ" и "Салон 1905" у Београду на води. У Новом Саду су их одушевиле "Пивница" и "Фиш&зелениш". Ове оцене не треба мешати са звездицама које се додељују ресторанима.

 

Допао им се сладолед у "Црној овци", кнедле у "Фердинанду" и атмосфера у "Јазз башти". Посебно су истакли зелене ЈКП Градске пијаце Земунска и Каленић.

 

Извор: Новости


Последњи пут измењено четвртак, 27 фебруар 2020 14:10

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија