Кућа Добрих Вести

Login

Отворен Салон франкофоне књиге

Оцените овај чланак
(2 гласова)

magdaАмбасадор Арапске Републике Египат у Београду и председник Групе франкофоних амбасадора у Србији, Амр Аљоњаилy, је у Француском институту у Београду отворио Салон франкофоне књиге.

 

Амбасадор је на свечаном отварању организованом 9. јуна, поручио, да је ово један од првих културних догађаја након глобалне здравствене кризе која је погодила читав свет, а за мене је повратак у нормалу добродошао.

 

„Упркос овој кризи или због ње, од суштинске је важности подржавати издаваштво у Србији као и виталност превода, који су гаранција динамичног француског говорног подручја. То је главни разлог мог присуства овом догађају у Француском институту у Србији, традиционалном партнеру овог догађаја, те зато срдачно захваљујем на овим напорима, као и подршци пруженој Групи франкофоних амбасадора у Београду”, навео је он.

 

                                          magada

Према његовим речима, о динамици франкофоније у Србији сведочи неколико догађаја: Београдски сајам књига: претходни почасни гост била је Арапска Република Египат. Следећа ће бити Румунија – две земље чланице Међународне организације франкофоније. То је неки знак.

 

„Данас је у центру пажње више од 94 аутора, из 19 различитих земаља. На свој начин, они сведоче о богатству и разноликости израза у француском језику, разноликости која потиче са неколико континената и култура, што нам заиста даје разлог за величање вишејезичности и мултикултурализма широм света. Ови аутори, ова дела, представљају наше заједничко наслеђе. Ми смо ту да их промовишемо”, истакао је он.

 

„Група франкофоних амбасадора стога жели да промовише ово богатство које са собом носи међународна организација франкофоније, ослањајући се на на Француски институт у Србији, који представља стуб ове манифестације. Нарочито бих желео да се захвалим издавачима и преводиоцима који су са нама. Они су заљубљеници у језике уопштено, а посебно у француски. Захваљујемо им се. Ја сам њима бескрајно захвалан”, додао је.

 

Више информација доступно је ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија